Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

"Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ", ΤΟΝΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Ως έναν εκβιασμό με διακύβευμα την πέμπτη δόση του Μνημονίου περιέγραψε τα τελευταία "τελεσίγραφα" από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και τον κ. Σόϊμπλε προς τη χώρα μας, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη συζήτηση στη Βουλής για την πρόταση εμπιστοσύνης.
"Απέναντι στο τελεσίγραφο που δίνει η ΕΕ και η ευρωζώνη προς τον ελληνικό λαό και του λέει "τα κεφάλια μέσα" και "αν δεν δείξεις συναίνεση, πέμπτη δόση δεν έχει", ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει το δικό του τελεσίγραφο", ανέφερε η κ.
Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι "το ΚΚΕ, χωρίς να υποτιμά τις δυσκολίες του αγώνα, βλέπει τα πράγματα αισιόδοξα και θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει το δικό του τελεσίγραφο και να διαγράψει από τη συνείδηση του το χρέος".


Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι πρέπει να δούμε και τι χρωστάει η ΕΕ στην Ελλάδα και η αστική τάξη στον ελληνικό λαό από αυτά που έχει αποδεδειγμένα πληρώσει και πρόσθεσε ότι "ο ελληνικός λαός από το 1985 μέχρι το 2011 έχει πληρώσει συνολικά 618 δις ευρώ".
"Αυτά δεν είναι λεφτά; Αυτά τα χρέη θα πληρωθούν ποτέ;", αναρωτήθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.
Σχολιάζοντας τις αντιπαραθέσεις για το φορολογικό, η κ. Παπαρήγα είπε ότι "αποτελεί παγίδα η συζήτηση για τη φορολογική ύλη η οποία έτσι και αλλιώς θα συρρικνώνεται με την ύφεση για την οποία και οι έμμεσοι φόροι θα αποτελούν βασικό παράγοντα".
Επιπλέον χαρακτήρισε "αναισχυντία τη συζήτηση αν το όριο της φτώχειας είναι στα έξι, τα οκτώ, τα έντεκα ή και τα δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ".
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε επίσης ότι πίσω από την "επιδέξια κριτική ότι ξεπεράστηκε το μεταπολιτευτικό μοντέλο η έννοια είναι πως μπαίνει τέρμα στα ασφαλιστικά ταμεία, τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνταξιοδότηση στα 60, τέρμα ουσιαστικά σε όσες κοινωνικές αποδόσεις υπήρξαν μέχρι σήμερα και αυτό είναι κάτι που λέγεται ξεδιάντροπα.
"Τούτη την ώρα που ο συσχετισμός δύναμης είναι αρνητικός και ο λαός ανοίγει τα μάτια του και υπάρχει ο φόβος της απόλυσης, το ΚΚΕ ενεργοποιεί το θέμα της πάλης και για να πάρει ο λαός την ιδιοκτησία από τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που έχει παραχθεί με τον δικό του αγώνα", είπε η κ. Παπαρήγα και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το κόμμα της "θα κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει το κύρος του δημοψηφίσματος γιατί το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ως υποκατάστατο των εκλογών, θα είναι ο μεγάλος κατήφορος της μεγάλης καταστολής για να περάσουν αυταρχικά μέτρα".
ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: