Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΑΑΥ!


Η καταγγελία των φαντάρων από τα ΚΑΑΥ ίσως αποτελεί την χαρακτηριστικότερη απόδειξη για το ρόλο της Υποχρεωτικής Στράτευσης και του πραγματικού νοήματος της θητείας. Εκτός από το απίστευτο χώσιμο των στρατιωτών που ανέλαβαν την ανακατασκευή των παλιών εγκαταστάσεων και την μετατροπή τους αργότερα από οικοδόμους σε υπηρετικό προσωπικό, υπάρχει και η στυγνή παραβίαση του Στρατιωτικού Κανονισμού από τη διοίκηση της μονάδας προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των φιλοξενούμενων οικογενειών στρατιωτικών.


Πιο συγκεκριμένα, σε αποσπασμένο φαντάρο από μονάδα της Θράκης που υπηρετεί στα ΚΑΑΥ Προσκυνητών, που του έχει έρθει μετάθεση στην Αθήνα, δήλωσαν ότι αν δεν έρθει κόσμος, δεν πρόκειται να φύγει από εκεί! 

Η μετάθεση ήρθε στις αρχές Ιουνίου. Αρχικά του δήλωσαν ότι θα φύγει στις 15/6, μετά του υποσχέθηκαν ότι θα αποχωρήσει στις 23/6, αργότερα του είπαν στις 27/6 και ο εμπαιγμός συνεχίζεται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποκαλύπτεται μόνο ότι οι αξιωματικοί και οι διοικητές είναι ικανοί να παραβιάσουν τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τις διαταγές, πάντα εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων,  προκειμένου να γίνουν αρεστοί στους ανωτέρους τους και το ΓΕΣ, αλλά προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα.

Η διοίκηση των ΚΑΑΥ και οι εμπλεκόμενες μονάδες από τις οποίες αποσπάστηκαν οι στρατιώτες έχουν υποσχεθεί ως ανταμοιβή τιμητικές άδειες. Τι θα γίνουν αυτές; Πότε θα τις πάρουν οι συνάδελφοι-φαντάροι; Δε φτάνει που τους εκμεταλλεύτηκαν τόσο πολύ, που τους καθυστέρησαν τη μετάθεση, πρέπει να τους κοροϊδεύουν και με τις άδειες που με τόσο κόπο κέρδισαν;

Αλήθεια, το ΓΕΣ τι λέει για όλα αυτά;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ την αρχική ανακοίνωση για τα όσα βιώνουν οι συνάδελφοι στα ΚΑΑΥ Προσκυνητών. 



ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: ΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ



(ερώτημα: γιατί στον στρατό να απαγορεύετε η απεργία και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας;)

Στυγνή εκμετάλλευση, κοροϊδία, εξευτελισμός.

Αυτή η περιγραφή αρμόζει στην κατάσταση που επικρατεί στις κατασκηνώσεις των αξιωματικών στην Κομοτηνή. Την ευθύνη για τα ΚΑΥ προσκυνητών έχει η 21η τεθωρακισμένη ταξιαρχία, με ταξίαρχο το Δημήτρη Χασάπη. Ανέκαθεν οι κατασκηνωτές απασχολούσαν αποσπασμένους φαντάρους που μετατρέπονταν σε υπηρετικό προσωπικό.

Μετά την απόφαση για ανακατασκευή τους τα πράγματα χειροτέρευσαν. Οι «παλιές εγκαταστάσεις» δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες των αξιωματικών για ονειρεμένες, χλιδάτες διακοπές. Τζάμπα είναι σκέφτηκαν, ας φτιάξουμε κάτι καλύτερο! Έτσι από τις 2 Μαΐου τα ΚΑΥ έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Καθημερινά οι μονάδες 211 ΕΜΑ, 21 ΕΥΠ και 646 Μ/Κ ΤΟ στέλνουν πάνω από 40 φαντάρους στο «κάτεργο».

Ο υπολοχαγός Χίτζος επιβλέπει τις εργασίες. Οι φαντάροι κάνουν τα πάντα. Κουβαλάνε μπάζα και σωλήνες, χτίζουν, βάφουν και λοιπές οικοδομικές δουλειές. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα οπότε και γυρνάνε στις μονάδες τους.

Αν οι φαντάροι είναι εξοδούχοι, η έξοδος ουσιαστικά χάνεται αφού απομένουν μία ή δύο ώρες. Αν έχουν υπηρεσία τρέχουν κατευθείαν στη σκοπιά, χωρίς να προλαβαίνουν να ξεκουραστούν από τις πολύωρες αγγαρείες.

Στο εργοτάξιο τα μεσημεριανό έρχεται, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με το πρόγευμα. Φυσικά το πρόγευμα που περισσεύει δε δίνεται στους φαντάρους που απομένουν στις μονάδες. Ευκαιρία για περισσότερες περικοπές. Επιπλέον είναι λογικό οι φαντάροι στις μονάδες να φορτώνονται περισσότερες υπηρεσίες. Χώσιμο φυσικά τρώνε και οι ΕΠΟΠ και οι δόκιμοι, που και αυτοί κάνουν κάθε είδους αγγαρεία. Στις 15 Μαΐου ξεκινάει η σεζόν και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι φυσικά πολυάριθμα.

Ποιες είναι οι συνθήκες ασφαλείας στο εργοτάξιο, σε βαριές εργασίες που εκτελούν καθημερινά οι νέοι;

Γιατί είναι υποχρεωμένοι οι φαντάροι να προσφέρουν οποιαδήποτε εργασία σε κατασκηνώσεις αξιωματικών; Κανένας όρκος, καμία συνταγματική δέσμευση δε μπορεί να τους υποχρεώσει για κάτι τέτοιο.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να εφαρμόζονται στο στρατό μαύρες και απλήρωτες εργασιακές σχέσεις.

Αν θέλουν να κάνουν περικοπές και να γλιτώσουν δημόσιο χρήμα ας κλείσουν τα ΚΑΥ. Να κάνουν διακοπές όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Οι υπερόπτες αξιωματικοί δε δίνουν δεκάρα ούτε για τους συναδέλφους τους υπαξιωματικούς, που κι αυτοί λιώνουν για να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις.

Είναι οι ίδιοι αξιωματικοί που το καλοκαίρι θα ζητάνε επιπλέον φαντάρους για να τους φτιάχνουν καφέδες, να καθαρίζουν τα σκουπίδια τους, να τους στήνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Τέλος ζήτημα είναι και ο λιγοστός ελεύθερος, μεσημεριανός χρόνος που υπάρχει στο ημερήσιο πρόγραμμα. Μπορεί όποιος διοικητής θέλει να τον καταστρατηγεί; Είναι ή δεν είναι διαταγή του ΓΕΣ;

Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να σταθεί ούτε στο παράλογο της στρατιωτικής λογικής.

Κανένας συνάδελφος φαντάρος στις κατασκηνώσεις.

Ούτε λεπτό μαύρη και απλήρωτη εργασία.

Λειτουργία και συντήρηση των ΚΑΑΥ αποκλειστικά από πολιτικό προσωπικό.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η υποχρεωτική στράτευση μετατρέπει τον νέο σε δωρεάν εργαζόμενο χωρίς δικαιώματα.

Εμείς θεωρούμε ότι ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή.

Απαιτούμε σεβασμό των δικαιωμάτων του.

Αμοιβή για την εργασία που προσφέρει, πλήρη ασφάλιση και αναγνώριση των ενσήμων που αντιστοιχούν στην Στρατιωτική θητεία.

Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων.

Αλήθεια ο ΣΥΣΜΕΔ και οι Ενώσεις Αποστράτων που αγωνίζονται για τα μερίσματα και τις περικοπές στους μισθούς των αξιωματικών τι έχουν να πουν για όλα αυτά;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospatrtakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

proti fora akouo toses makakies mazemenes

prosekste fantaroi min spasete kana nyxaki!!!!

Ανώνυμος είπε...

petaxthke kai o karavanas

Ανώνυμος είπε...

Den mas les k tipota kainourio re Preza.Mi mou peite oti oloi pesate apo ta sinnefa!SE stratopedo pou ipiretisa,sinadelfoi fantaroi katharizan ton vo8ro k o dioikitis xreone to kratos gia autin tin douleia oti dithen eferne sinergeia katharismou k malakies.Me tosi sapila stin ellada,pos na min einai sapios k o stratos?