Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011

ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


"Απώλεια" σχεδόν τριών μισθών τον χρόνο θα έχουν οι νέοι κάτω από 25 ετών, που προσλαμβάνονται με αμοιβές κάτω από την εθνική συλλογική σύμβαση. Οι μισθοί των νέων θα μπορούν για μία διετία να είναι 20% χαμηλότεροι από την εθνική συλλογική σύμβαση, δηλαδή θα διαμορφώνονται στα 601.11 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, επεκτείνεται η ευελιξία στην αγορά εργασίας, με τις νέες ρυθμίσεις να αφορούν το "ελαστικό οκτάωρο" και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αναλυτικά οι κυριότερες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο είναι οι εξής:



    "Σπάσιμο" της εθνικής συλλογικής σύμβασης για την απασχόληση νέων έως 25 ετών. Οι νέοι θα αμείβονται με 601,11 ευρώ, δηλαδή με 20% χαμηλότερο μισθό από αυτό που προβλέπει η σύμβαση (θα είναι 751.39 ευρώ από την 1η Ιουλίου). Ουσιαστικά κάθε μήνα οι νέοι θα εισπράττουν 150 ευρώ λιγότερο από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ετσι οι ετήσιες απώλειες θα είναι 2.100 ευρώ.
    Απασχόληση μέχρι και τρία χρόνια με συμβάσεις. Σε περίπτωση που οι συμβάσεις ή οι σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ξεπερνούν τα τρία χρόνια τεκμαίρεται ότι με αυτές επιδιώκεται η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης και μετατρέπονται σε συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
    Εφαρμογή του ελαστικού οκταώρου για χρονικό διάστημα έξι μηνών, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην καταβάλλουν υπερωρίες.

Δηλαδή θα μπορεί ένας εργαζόμενος να απασχολείται για ένα εξάμηνο για 10 ώρες την ημέρα, αρκεί για αντίστοιχο διάστημα να δουλεύει 6 ώρες.

Η διευθέτηση γίνεται με επιχειρησιακή σύμβαση ή με συμφωνία του εργοδότη με τη συνδικαλιστική οργάνωση στην επιχείρηση ή το συμβούλιο των εργαζομένων ή της ένωσης προσώπων.ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

601,11 μεικτά! Τα καθαρα είναι κάτω απο 550!!!

ΠΑΣΟΚ!