Την ικανοποίησή του για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι μπούζεκ.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Μπούζεκ αναφέρει ότι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται σε αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης έναντι της Ελλάδας ώστε να επανέλθει η χώρα σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, τώρα είναι κοινό μας καθήκον ως Ευρωπαίοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο δημόσιο χρέος.
Το ελληνικό κοινοβούλιο έδειξε υπευθυνότητα και τώρα είναι ευθύνη της ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, αναφέρει ο Γ. Μπόυζεκ ο οποίος σημειώνει ότι «δεν βοηθούμε μόνο την Ελλάδα αλλά βελτιώνουμε τη σταθερότητα συνολικά του οικονομικού τομέα».
Τα επόμενα χρόνια , αυτή η ψηφοφορία μπορεί να εκληφθεί ως σημείο καμπή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής.
Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή και χαιρετίζω το κουράγιο όσων υπερψήφισαν το σκληρό αυτό πακέτο μεταρρυθμίσεων, καταλήγει ο Γ. Μπούζεκ, ο οποίος εκφράζει ελπίδα για υπερψήφιση αύριο και του εφαρμοστικού νόμου.
Εξάλλου, το κοινοτικό δελτίο «Agence Europe »αναφέρει ότι σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ίδρυμα “Konrad Adenauer Stiftung” στο Βερολίνο, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην οικονομική αλληλεγγύη των εταίρων της μόνο εφόσον το κοινοβούλιό της αναλάβει τις ευθύνες του και εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας.
«Δεν υφίσταται αλληλεγγύη χωρίς υπευθυνότητα.
Αυτή την εβδομάδα το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εγκρίνει τις σκληρές αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Στη συνέχεια θα πρέπει εμείς να αποδείξουμε την αλληλεγγύη μας και να ανοίξουμε το δρόμο για την καταβολή της επόμενης δόσης των 12 δις ευρώ και για την υιοθέτηση ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα» τόνισε.
Ο κ. Μπούζεκ προειδοποίησε επίσης όσους συμβουλεύουν να γίνει αποδεκτή η χρεοκοπία της Ελλάδας : «Ορισμένοι ειδικοί ζητούν ξεκάθαρα την πτώχευση της Ελλάδας.
Τους ρωτώ όμως: Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτή θα περιοριστεί στην Ελλάδα; Όταν η Lehman Brothers χρεοκόπησε, η γερμανική οικονομία υποχώρησε κατά 5%, αντιμετώπισε δηλαδή τη μεγαλύτερη ύφεση από τον πόλεμο και μετά.
Το να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της ίδιας αλλά προς το συμφέρον όλου του κόσμου».
ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου