Τρίτη, Ιουνίου 07, 2011

ΙΤΑΛΙΑ: «ΝΑΙ» ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το «πράσινο φως» άναψε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας για την διενέργεια δημοψηφίσματος όπου θα κριθεί το αν θα κατασκευαστούν μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας ή όχι.
Σύμφωνα με τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, παρότι η κυβέρνηση της χώρας είχε «παγώσει» προσωρινά το δημοψήφισμα, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουνίου.



Την ικανοποίηση τους για την έκβαση αυτή εξέφρασαν συνολικά ογδόντα επιτροπές διοργάνωσης του δημοψηφίσματος κατά της πυρηνικής ενέργειας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα δοθεί οριστικό τέλος στις απαιτήσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι η οποία από τη μία αφήνει ελεύθερους τους ψηφοφόρους να διαλέξουν και ταυτόχρονα σαμποτάρει το δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας είχε ταχθεί υπέρ της διενέργειας άλλων τριών δημοψηφισμάτων. Δυο κατά της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης και το τρίτο αφορά στην ακύρωση του νόμου περί «εύλογου κωλύματος». Κάτι δηλαδή που επιτρέπει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να μην παρίσταται στις δικάσιμους όταν υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις κυβερνητικού χαρακτήρα.

ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: