Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Ο ΟΗΕ θα στείλει τη Δευτέρα αποστολή στη Υεμένη με αποστολή να εξετάσει κατά πόσο παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.
Με το λαϊκό κίνημα αμφισβήτησης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο ακόμα σε εξέλιξη στην Υεμένη, ο ΟΗΕ θα στείλει την ερχόμενη εβδομάδα αποστολή για να αποτιμήσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Η αποστολή αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες και η ομάδα θα αποτελείται από τρία μέλη του προσωπικού της Υπάτης Αρμοστείας.



Η βία στην Υεμένη, μια από τις πιο φτωχές αραβικές χώρες, έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό περίπου 45.000 ανθρώπων στις επαρχίες του νότου Άντεν, Αμπιάν και Λαχτζ, όπου ο στρατός, όπως έχει ανακοινώσει, πολεμά μαχητές που φέρονται ως προσκείμενοι στην Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία ασκούν πιέσεις στον πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ να παραδώσει την εξουσία στον αντιπρόεδρό του βάσει μιας πρότασης του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου που αποσκοπούσε στον τερματισμό των ταραχών που έφεραν την Υεμένη κοντά σε έναν εμφύλιο πόλεμο.
ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: