Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

«ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, ο 58χρονος ηλεκτροσυγκολλητής, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 3 Ιουνίου κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «VEMAOIL XXV» που βρισκόταν στην επισκευαστική βάση, στο μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.


Το ατύχημα συνέβη όταν κατά τη διάρκεια των εργασιών προκλήθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα ο εργάτης να υποστεί εγκαύματα β' βαθμού σε ποσοστό 60% του σώματός του. Από την ημέρα εκείνη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «αληθινή τραγωδία», τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό έρχεται να αναδείξει με το χειρότερο τρόπο την άσχημη κατάσταση που ζουν όλοι οι εργαζόμενοι και που την πληρώνουν όχι μόνο με την ανεργία αλλά και με τη ζωή τους.

Καταγγέλλουν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και σήμερα η Ζώνη μαστίζεται από την ανεργία, χιλιάδες εργαζόμενοι, μη βρίσκοντας να κάνουν παρά ελάχιστα μεροκάματα το χρόνο, οδηγούνται σε εξαθλίωση και υποστηρίζουν ότι οι εργολάβοι, που αναλαμβάνουν τις λίγες δουλειές που υπάρχουν, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς της ανέχειας, για να μειώσουν το κόστος καταστρατηγούν με προκλητικό τρόπο τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μετατρέποντας τους εργασιακούς χώρους σε «ωρολογιακή βόμβα».
ΧΡ.ΠΑΠ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: