Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

ΣΕ ΠΤΩΣΗ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΕΙ Ο MONDE ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...


«Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ελεύθερη πτώση» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης από την Αθήνα που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde στην ιστοσελίδα της.
Στην ανταπόκριση παρουσιάζεται το πορτρέτο του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέροντας πως «ο κ. Παπανδρέου μέχρι τώρα ενσάρκωνε το μοντέλο ενός ηγέτη με κουράγιο, που υπερασπιζόταν τη χώρα του εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου θύελλας».


Σήμερα, ωστόσο, λέει ο συντάκτης, «η κοινωνική αντίδραση που εκδηλώνεται στους δρόμους και στις κινητοποιήσεις των πολιτών κατά των μέτρων λιτότητας, φαίνεται να έχουν αποδυναμώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται έναντι μιας δεξιάς αντιπολίτευσης που στοχεύει εκ νέου στην κατάκτηση της εξουσίας και έναντι του ίδιου του κόμματός του, του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να δυσκολεύεται να αποδεχτεί το νέο σχέδιο λιτότητας».
Σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στην ανταπόκριση υπογραμμίζεται πως η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, δείχνει «την αποτυχία του ανοίγματος προς εξωκυβερνητικές προσωπικότητες».
Ο Μοnde αναφέρει ακόμη πως αρκετοί αναλυτές αναμένουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών έως το φθινόπωρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
Η τραγωδία της Ελλάδας μπορεί να περιγραφεί και να εξηγηθεί μέσα σε λίγες αράδες και με αφορμή τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Και να αφήσουμε τα παραμύθια για αξιοσύνη και αποτελεσματικότητα. Ο ΓΑΠ είχε αποφασίσει να βγάλει από την κυβέρνηση τον «κηπουρό» του εε συγνώμη τον κολλητό του Φον Δρούτσα, οι λόγοι πολλοί. Από τα όσα είχαν συμβεί με τη γυναίκα του- δημοσιογράφο στο ΑΠΕ- μέχρι αυτά που είπε για τις παροχές των βουλευτών αλλά και γιατί είχε υποσχεθεί στον Παπακωνσταντίνου στην περίπτωση που ο τελευταίος έφευγε από το Οικονομικών θα πήγαινε στο ΥΠΕΞ. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα, η λύση ήταν έτοιμη και άκουγε στο όνομα Σταύρος Λαμπρινίδης, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Θα τον έκανε Υφυπουργό Εξωτερικών και έτσι ο Δρούτσας θα καταλάμβανε τη θέση του στην Ευρωβούλη ως πρώτος επιλαχών. Είχε αποφασιστεί να καταργηθεί και το Υπουργείο Περιβάλλοντος με το κομμάτι της ενέργειας να πηγαίνει στο Ανάπτυξης και το υπόλοιπο στο Μεταφορών και Υποδομών.
Ο Παπακωνσταντίνου πήγε για ύπνο γνωρίζοντας ότι θα ξυπνήσει ΥΠΕΞ αλλά λογάριαζε χωρίς τον Λαμπρινίδη ο οποίος αρνήθηκε να γίνει Υφυπουργός. Τότε ο Πρωθυπουργός, άραγε με ποια κριτήρια αποφάσισε να τα φέρει όλα τούμπα. Να κρατήσει ένα Υπουργείο για να στείλει τον Παπακωνσταντίνου και να εξασφαλίσει στον φίλο του θέση στην Ευρωβουλή. Έκανε τον Λαμπρινίδη Υπουργό Εξωτερικών και κράτησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Δεν ήτανε ευκολότερο να μην βολέψει τον Δρούτσα και να βρει άλλον Υφυπουργό;
Δηλαδή ο Λαμπρινίδης έγινε ΥΠΕΞ όχι επειδή άξιζε αλλά επειδή έπρεπε να βολευτεί ο φίλος.
Και φυσικά ο Ελληνικός λαός θα πληρώνει ένα Υπουργείο που ήταν υπό κατάργηση.
Ναι παρά τις διακηρύξεις, τις μεγαλοστομίες και το μνημόνιο την Ελλάδα την κυβερνάνε οι φίλοι και ο Ελληνικός λαός πληρώνει.
http://aganaktismenoi-aganaktismenoi.blogspot.com/2011/06/blog-post_5179.html

Ανώνυμος είπε...

Εκλογες σιγουρα θα κανουν πριν πεσει η πεινα που ερχεται το χειμώνα,οποτε μετα θα κηρυξουν κοινοβουλευτικη δικτατορια.για να προλαβουν την εξεγερση που θα ξεσπασει,εκτος κι αν ο κοσμος δεχτει να πεθανει για το χατηρι του Παπαδημου και των ρουφιανοκομμάτων-υπηρετων του.

Ανώνυμος είπε...

Άστα να πάνε

aganaktismenoi-aganaktismenoi είπε...

Πότε θα χρεοκοπήσουμε; Τον Ιούλιο; Τον Αύγουστο; Θα μας σώσουνε; Πότε θα πάμε σε εκλογές;
Η κρίσιμη ημερομηνία για τη χώρα είναι το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου. Τότε λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα θα ακούσουμε την Τρικούπεια ρήση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» ή θα έχουμε σωθεί μέσα από μια εθελοντική αναδιάρθρωση.