Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2011

UNICEF: 30 ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τριάντα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη βίαιη καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης του ΟΗΕ για τα παιδιά (Unicef).
«Η χρήση πραγματικών πυρών εναντίον διαδηλωτών έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 30 παιδιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Unicef, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου αυτών των παιδιών.



Η Unicef υπενθύμισε την ύπαρξη πολλών πληροφοριών που αναφέρουν ότι ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών στη Συρία που τραυματίζονται, κρατούνται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, βασανίζονται ή ακόμη και σκοτώνονται από τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

«Αν και η Unicef δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις ακριβείς συνθήκες των συμβάντων, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι από τις πρόσφατες εικόνες που δείχνουν παιδιά να κρατούνται αυθαίρετα, να είναι θύματα βασανιστηρίων ή κακοποίησης η οποία, σε κάποιες περιπτώσεις, τα οδηγεί και στο θάνατο», πρόσθεσε η Unicef.

«Καλούμε την κυβέρνηση να ερευνήσει σε βάθος αυτές τις πληροφορίες, να φροντίσει να αναγνωριστούν οι δράστες αυτών των απεχθών πράξεων και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη», υπογραμμίζει η οργάνωση.

Το Σάββατο οι υπέρμαχοι της δημοκρατίας στη Συρία είχαν αφιερώσει μία σελίδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook στον Χάμζεχ αλ Χατίμπ, ένα αγόρι 13 χρονών που «βασανίστηκε και σκοτώθηκε», σύμφωνα με τους ίδιους, από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Ντεράα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Συρίας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του αγοριού, όπως μετέδωσε χθες η κρατική τηλεόραση.

ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: