Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 10.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ Η HSBC


H HSBC Plc μπορεί να περικόψει πάνω από 10.000 θέσεις απασχόλησης καθώς ξεκινά ένα πρόγραμμα μείωσης δαπανών, αναφέρει το Sky News παραπέμποντας σε πηγές κοντά στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης.
Πρόσθεσε, δε, πως τα πλάνα της τράπεζας δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.



Η κίνηση αυτή της HSBC θα είναι η τελευταία σε ένα κύμα ανάλογων παγκόσμιων περικοπών του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί από το ευμετάβλητο των αγορών και την εξασθένιση των κερδών.


Τράπεζες όπως οι Credit Suisse, Standard Chartered, Lloyds, Goldman Sachs και UBS έχουν ανακοινώσει μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας τους τελευταίους μήνες λόγω του αυξανόμενου κόστους και της εξασθένισης της αύξησης των εσόδων. Η State Street Corp, ένας από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στον κόσμο δήλωσε στις αρχές του μήνα πως θα εξαλείψει 850 θέσεις εργασίας από την τεχνολογική μονάδα της καθώς προσπαθεί να μειώσει τα κόστη.


Η HSBC απασχολεί 330.000 απασχολούμενους παγκοσμίως και ο στόχος που ανακοίνωσε τον Μάιο ήταν μία εξοικονόμηση της τάξης των 2,5-3,5 δισ. δολ. προκειμένου να φθάσει σε ένα λόγο κόστους/αποδοτικότητας 48-52% μέχρι το 2013. Έχει ήδη μειώσει κατά 700 το προσωπικό που απασχολεί στη Βρετανία (55.000 συνολικά).


ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: