Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 12/7/2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 12/07/11

Έναρξη 21:20

Ανακοίνωση :

Η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Ιωνίας και Πατησίων,καλεί την Πέμπτη 14/7 στις 19:00, στο σταθμό ΄Ανω Πατησίων σε παράσταση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του γενικού νοσοκομείου της περιοχής.

Από τη συντονίστρια, να κατατεθούν προτάσεις για θεματολογία


Θεματολογία : Προτάσεις για τον τρόπο συνέχισης της λειτουργίας της πλατείας Συντάγματος

διαδικτυακός τόπος δημοκληρωκρατία Εκείνο που είχα αναφερθεί ότι μας λείπει ένας φορέας δημοκρατικός δημοκληροκρατία, ότι είναι εκλεγμένο τείνει να γίγνει γραφικκόή αν είναι σε αριστερές βάσεις γίνεται ολιγαρχικόλ να λειτουργεί δημοκρατικά. Τώρα το καλοκαίρι έχει επέλθει κόπωσης, εκτός από αγαντισμένος υπάρχουν και απογοητευμένοι, να σταματήσει η προώθηση νομοσχεδίων. Δεν έγινε αυτοκιριτική ότι διαλύθηκε κόσμος 100.000 κόσμος που ήταν εδώ. Εκτός από τις δυνάμεις καταστολής (το οποίο γνωρίζαμε ότι θα συμβεί). Αν είχε δημιουργηθεί φορέας, όπου και στις γειτονιές και αλλού. Κάθε φορά να κληρώνεται 15μελές όργανο για ένα χρόνο. Όπου θα είνα ιανακλητό, και θα άλλάζει έτσι ο κόσμος του. Στη λίστα που υπάρχει, με 50 ευρώ ανά μέλος, λειτουργεί ακολουθεί απόφευγμα του Αριστοτέλη, έφεραν αντίρρηση για το ποσό, το οποίο και άλλαξε σαν ετήσια συνδρομή, και άλλαξε σε 2 ευρώ. Γνωρίζαμε ότι τα μέτρα θα περάσουν, αλλά συνεχίζουμε ώστε να γνωρίζουμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε. Μην πτοούμεθα, όμως θα συνεχίσουμε.

   2.

      ακούγονται πολύ ωραίες ιδέες, ο χρόνος περνάει, κάθε μέαπό ρα αγχώνομαι, λείπει η οργάνωση και αυτό διώχνει τον κόσμο, δεν καταφέρνω να φέρω κόσμο. Πρέπει σαν Λ.Σ. Να δημιουργηθεί φορέας και αν δεν πάει καλά τον διαλύουμε. Ας είναι κάτι που να φανεί σαν εκπροσώπηση.

   3.

      όταν βρισκόμαστε στη λογική τοποθέτησης. Υπάρχει αγωνία για το πώς θα συνεχίσουμε ώστε να επηρεάσει . Έχω πρόταση προς την κατεύθυνση να αγκαλιάσει χώρίς να προδίδει την ψυχή μας. Θα την καταθέσω εγγράφως. Έχει σημασία το πώς είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η αμεσοδημοκρατία. Πρωτοτυπία ή θάνατος
   4.

      η ζωή και ιστορία κινείται με τους δικούς της νομους. Τα πράγματα τα ίδια έχουν τη δική τους δυναμική. Όλα αυτα δείχνουν, κακώς, ο σώζων εαυτώ σωθήτω. Αυτή η εικόνα είναι ψεύτικη. Τα κινήματα είναι έτσι, μία πάνω, μία κάτω. Δεν έχουμε ποχωρήσει μέχρι τώρα, γιατί μερικοί έχουν επιλέξει το επιμέρους και όχι το όλον. Ο καπιταλισμός μας επιτίθεται και πρέπει να οργανωθούμε για να απαντήσουμε συλλογικά. Αυτά που προτάθηκαν, περί πισινών, προσέλευση παιδιών κλπ, δεν αρκούν. Πρέπει να απαντήσουμε συνολικά και να έρθουμε σε ρήξη. Όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι όλα αυτά είναι αναγκαίο κακό, πρέπει να απαντήσουμε όχι, δεν πρέπει να είμαστε θαυμαστές του καλού. Το κίνημα υπάρχει είναι ζωντανό όσο και αν αυτοί είναι σε αδιέξοδο, παρατηρήστε και τις άλλες χώρες. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε, βαθαίνουμε την πολιτική και ιδεολογική συζήτηση. Θέλουμε δεν θέλουμε είμαστε εν όψει πολύ μεγάλων αλλαγών. Προσωπικά είμαι ακομμάτιστος. Αυτό το κίνημα πρέπει να οργανωθεί. Θα ξεπετάσει ομάδες, θα ενισχύσει κόματα, θα αφανίσει άλλα. Στο γαλλικό Μάη, με 48000 κόσμο, ο Ντε Γκωλ στις εκλογές πήρε 60%. σε μια κοινωνία οργανωμένη θα έφερνε το παιδί του για μπάνιο στο Σύνταγμα; θέλω να πω στα νέα παιδιά, Πολυτεχνείο, κλπ ωχριούν μπροστά σ΄αυτά που είδα στις 29/6 . άκουσα παιδιά να λένε ότι αυτοί (καταστολή) είναι δολοφόνοι. Νέα παιδιά πάρτε το λόγο. Δείξτε τη διαθεσή σας. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας.
   5.

      Ανακοίνωση (επισυνάπτεται)
   6.

      ομιλία (επισυνάπτεται)
   7.

      μια επισύμανση διαπίστωση. Οι συνελεύσεις αυτών των ημερών είναι καλύτερες από τις τελευταίες ημέρες. Αναλωθήκαμε με το μεσοπρόθεσμο και δεν προχωρήσαμε. Αλλά τέλος πάντων αυτοί που είναι εδώ θα το τραβήξουνε όλο το καλοκαίρι. Σε σχέση με τις προτάσεις για την άμεση δημοκρατία κλπ ο σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε ελβετία ακόμα εκεί υπάρχει ατομικισμμός κατάθλιψη. Η πρωτη ομάδα από το θησείο ήταν η ομάδα χρόνου. Να συμμετέχουμε στην τράπεζα χρόνου, εδώ δεν ήρθαμε για το μεσοπρόθεσμο αλλά για να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας.
   8.

      για τα ΜΜΕ το σύστημα μας πολεμάει, το κτύπημα (κατάληψη) να είναι στο ΜΕΓΑ και τον ΣΚΑΙ, αυτό θα βοηθήσει, ο κόσμος που βλέπει πρωινάδικα θα πάθει σοκ αν μας δει
   9.

      θελω να μιλήσω για τα πρακτικά θέματα. Να δημιουργηθεί μια οργάνωση ημερίδων. Κάθε δράση πρέπει να ψηφίζεται, και επειδή έχει περιοριστεί ο κόσμος αλλά παρόλα αυτά υπάρχει, όσον αφορά δράσεις να ψηφίζονται στη συνέλευση για να μπορούμε να τις στηρίζουμε.
  10.

      Ομάδα ανέργων (επισυνάπτεται)
  11.

      σε σχέση με την προηγούμενη ομιλίτρια. Υπάρχει διαφωνία. Υπάρχει ταξική οργάνωση; και τί πάει να πεί αυτό εδώ;
  12.

      θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ. Η καλλιτεχνική ομάδα είναι η οικογένειά μου. Είμαι από την πρώτη ημέρα εδώ. Στην αργεντινή, έπεσαν 4 κυβερνήσεις. Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Το μετά είναι τώρα. Ώρα να ανοίξουμε τα σπίτια και τις καρδιές μας. Μόνος μου δεν μπορώ, όλοι μαζί μπορούμε. Θα γίνουμε ο πόλος έλξης της αθήνας όλης της ελλάδας. Τα περισσότερα πανεπιστήμια της αμερικής μπαίνουν στο site και παίρνουν μαθήματα αμεσοδημοκρατίας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ
  13.

      το κείμενο της μάρθας (ομάδας ανέργων). Ζούμε σ΄έναν κόσμο που για να μιλήσεις για πολιτική πρέπει νάσαι πολιτικός. Αυτό θα μπορούσε να έχει λογική, στην προκειμένη περίπτωση φοβάμαι ότι κρύβει για τα πράγματα που αφορούν πολλούς ανρθώπους, με τον ίδιο τρόπο του συστήματος το ίδιο πάμε να εφαρμόσουμε και εδώ ψάχνοτας . Όταν μια ολόκληρη επιστήμη . Με τον ίδιο τρόπο υπάρχουν κα μέσα στην κοινωνία απόψεις ότι πρέπει να οργανωθεί σε πυρήνα κλπ. Εκτός από το ότι δίνουμε 4 χρόνια να είναι εκεί τους παραχωρούμε και το δικαίωμα να αποφασίζουν για πράγματα που δεν θέλουμε. Σε μια κοινωνία στοιχειώδους ελευθερίας να δοκιμάζονται μοντέλα οικονομικά κοινωνικά. Αν αυτά τα μοντέλα λειτουργούσαν ακόμα και αν δεν συμφωνούσαμε .
  14.

      Το κίνημα είχε λάθος από την αρχή. Προσπαθήσανε να μας βάλουν σε ένα δρόμο τύπου ΠΑΜΕ. Πέσαμε στη λούμπα. Δεν βγάλαμε διακύρηξη. Παλεύουμε ή όχι για να καταργηθούν οι τάξεις. Ολόκληρη η κοινωνία οργανώνεται. Μορφές κεφαλαίου. Μισθωτή εργασία. Μεταμοντέρνες θεωρίες. Πλήρης άρνησης της προσωπικής ελευθερίας. Ποιά ικανότητα που έχω δεν την αξιοποίησαν. Το χαρτί είναι κεφάλαιο. Τα μμε είναι κεφάλαιο. Είμαι ελεύθερος ενώ δεν είμαι ελεύθερος, έχω δουλειά ενώ δεν έχω δουλειά. Να καταργηθούν οι τάξεις. Νάναι κάποιος χειρουργός αλλά να κάνει κι άλλες δράσεις. Να γίνει διακύρηξη. Είμαστε αυτό. Αν το κάναμε για να βελτιωθεί η δημοκρατία ... ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε εργάτες στα επίπεδα εργαζομέων. Βάζουμε στόχους τους οποίους δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Αγώνας να πέσει ένας αγώνας, θα γίνουν εκλογές άλλος αγώνας. Η πιο επαναστατική πράξη που άκουσα εδώ ήταν αυτή για τον Καμίνη. Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να το κάνουμε και για τους υπόλοιπους. Η δύναμή τους είναι τα κεφάλια μας. Αυτό που κάνει τους αρ το κκε είναι κράτος, κράτος είναι και ο σαμαράς. Ο βοναπάρτης μίλησε στους αγρότες γιατί ήθελε να τους πάρει το μυαλό, οι κοινωνικές δυνάμεις για να πάρουν δυνάμεις από την κοινωνία. Το κκε να φτωχαίνει η πλουτοκρατία, και όχι ο λαός. Όταν κλείνει το εργοστάσιο εγώ μένω άνεργος . Όταν το κεφαλαιο πάει καλά, πάλι φτωχαίνει ο λαός. Άρα και στη μία και στην άλλη περίπτωση φτωχαίνει ο λαός. Η ΔΕΗ δεν είνα του ελληνικού λαού είναι ιδιοκτησία των καπιταλιστών. Τελειώνω. Πρέπει να βγάλουμε πολιτική διακύρηξη. Η πράξη θα δείξει ποιος είνα ο σωστός. Πρέπει να προσδιοριστούμε. Οι μεγάλοι αγώνες έρχονται όταν προσδιοριστεί το τί θέλουμε.
  15.

      Αν ζητάμε προαπαιτούμενα από κάποιον για να συμμετέχει στον αγώνα. Η ενότητα δεν μπορεί να χτιστεί με προαπαιτούμενα. Αυτή η λογική, διχάζει. Δεν με απασχολεί ποιος ψήφισε τί. Τους χρειαζόμαστε όλους. Όντως έχει βγει κείμενο (διακύρηξη). Η ενότητα, και αυτό είναι η ουσία, είναι πάνω στην
  16.

      όσο καλοκαιριάζει το μυαλό μου οργιάζει. Από την ενότητα κάποιοι έχουν αποκλειστεί από μόνοι τους. Πού είναι τα πουλμανάκια; να μην τολμήσει η ομάδα θεματικής να φέρει κείμενο. Αυτοί οδήγησαν την ομάδα σε διάλυση. Η ενότητα θα δοκιμαστεί τώρα. Αυτά είναι λυμένα. Δεν χρειαζόματε θεωρητικούς του γραφείου. Η πολιτική είναι πράττειν. Βεβαίως υπήρξε προσπάθεια. Οι χώροι που μιλάνε για ενότητα δεν προβληματίζονται και δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Η πρόταση είναι μένουμε εδώ. Αυτά που δοκιμάσαμε όλες αυτές τις μέρες. Αν πάμε διακοπές πρέπει να ξέρουμε που εστιάζουμε. Αυτοί βγάλανε ως μαριονέτα τον Καμίνη, υπάρχουν ιδέες που αναπτύσσονται στις ομάδες. Ο κόσμος, μου κάνει εντύπωση, επιμένει. Νομοτελειακά όλα αυτά τα προβλήματα που θα προκύψουν θα μας συγκεντρώνουν εδώ.
  17.

      λιώμα
  18.

      Ανακοίνωση ομάδας εξόρμησης (επισυνάπτεται)
  19.

      από σήμερα εξελίσσονται ραγδαία στην ευρώπη. απ΄οτι φαίνεται πάμε για χρεωκοπία, τον έλεχγο θα τον έχουν οι δανειστές. Είμαστε εν όψει σοβαρών καταστάσεων. Πρέπει να διατηρηθεί η πλατεία. Προτείνω να βγει κάλεσμα μεσω εφημερίδων, ΜΜΕ κλπ. Να ενημερωθεί ο κόσμος.
  20.

      Θα ήθελα να γεννηθεί από εδώ ένα κίνημα, αλλά αυτοί που θα ηγηθούν να είναι μεταξύ 25 – 35 χρονών, έτσι θα συγκεντρωθεί ο κόσμος. Όχι στους καιροσκόπους.
  21.

      να είναι εδώ. Βλέπω στις ειδήσεις. Τί θα πει επιλεκτική χρεωκοπία. Δηλαδή έχει αρχίσει και συζητείται. Είναι για πολύ γέλιο. Πρέπει να τους σπάσουμε στο ξύλο. Δεν τους μπορώ. Τον σεπτέμβρη θα έρθουν τραγικά πράγματα. Ακολουθεί ανέκδοτο. Δεν υπάρχει άλλο όπλο, εκτός από το ποσοστό τους (για τους κυβερνώντες)
  22.

      παρατηρήσεις, αυτά που ενδιαφέρουν το σύνταγμα, ΔΝΤ, μεσοπρόθεσμο. Όταν ήθελαν να πέσει ο βασιλιάς, φωνάζανε ώστε να φύγει φωνάζοντας φασισμός, φασισμός. Ως προς τη συνέχεια, θέλω να μιλήσω για προσωπικα θέματα. Μπορεί να σας κουράσω λίγο. Θα ήθελα να πω για τα κόμματα της δεξιάς κάποια πράγματα. Πρέπει να γίνουν αποκεντρώσεις από τις πόλεις κτυπώντας τους πολίτες ώστε να τους αναγκάσουν να φύγουν, το έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Από την ανωνυμία του πολίτη. Βωμολοχίες... το
  23.

      όποτε μπορώ είμαι στην πλατεία. Στο θέμα των διακοπών. Με την πρώτη ευκαιρία θα αναζωπυρωθεί. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι εκτός των τετριμένων να κάνουμε διακοπές εδώ. Οργανώνεται πορεία από την πελλοπόνησο. Δεν έχουμε κάνει τίποτα για να τους υποδεχτούμε. Η επαρχία περιμένει από το κέντρο, και πρέπει να επικεντρωθούμε σ΄αυτό.
  24.

      Συμφωνώ με τον προηγούμενο ομιλητή. Είμαστε πρακτικά στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Επίσης, εκτός από πολιτικά είναι και κοινωνικά τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μπορούμε να οργανωθούμε να κάνουμε τις συναλλαγές μας χωρίς χρήματα. Ούτως η άλλως σε λίγο καιρό δεν θα μας έχουν μείνει και πολλά. Ακόμη, τα αριστερά πολιτικά κινήματα δεν έχουν καταφέρει ότι έχουμε καταφέρει στην πλατεία μέχρι σήμερα. Το μόνο πράγμα που μας αντιστοιχεί εδώ είναι η μετριοπάθεια και η πολλή δουλειά. Έτσι, μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Επαναπροσδιορίζουμε τη στάση μας μέσα από την οικογενειά μας κιόλας, και προχωρούμε
  25.

      Να πάρουμε θέση σχετικά με παιδεία (μας αρέσει ο τρόπος σήμερα, ποια είναι τα προβλήματα), ώστε να πάρουμε αποφάσεις για λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν. Το βασικότερο πρόβλημα πιστεύω είναι η διαφθορά που προκύπτει μέσω της εξουσίας. Είναι και το χρήμα αλλά αυτό θέτει άλλες εναλλακτικές. Επίσης, μπορούμε να εκλεχτούμε από το λαό χωρίς να έχουμε κόμμα, από λαϊκές συνελεύσεις την ίδια περίοδο που θα υπήρχαν εκλογές και για τα άλλα κόμματα. Όσον αφορά το καπιταλισμό, μπορούμε να το νικήσουμε μέσα από τις συνήθειές μας. Αποχή Στην κατανάλωση
  26.

      Έχω σήμερα τρία εμπόδια μπροστά μου, είμαι μεγάλος (60άρης). Δεύτερων δεν είμαι αγανακτισμένος. Ήρθα εδώ για να αλλάξουν τα πράγματα. Ίσως δεν ζούμε τους καλύτερους χρόνους, το μέλλον μας να φαίνεται σχεδόν αβέβαιο. Είμαστε σε μια κατεύθυνση αναζήτησης, να χαράξουμε τους δικούς μας στόχους. Παλιά είχαμε πολλά προβλήματα για τον τόπο μας, σήμερα ακόμη κινδυνεύουμε να ξεπουληθούμε.Σήμερα, εμείς εδώ κάνουμε μια αντίσταση. Οι πολιτικοί είναι ψεύτες, τα κοινωνικο-οικονομικά μοντέλα έχουν αποτύχει μέχρι τώρα. Τράπεζες δείνουν δάνεια, εκμεταλλεύονται τον κόσμο, τώρα μας παίρνουν την πατρίδα, καλώ τον κόσμο να την αγαπήσει να την προστατέψει. Δεν μπορούμε να μιλάμε για νομισματική ένωση και να μην καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ληστοσυμμορία. Προτείνω να κάνουμε διάφορες επιτροπές, να βρούμε λύσεις. Να προβούμε στη διαμόρφωση ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα από τον λαό.
  27.

      Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί 3 Σεπτέμβρη συναντιόμαστε εδώ. Προτείνω να κάνουμε ημερίδα να καλέσουμε Κασιμάτη. Η παγκοσμιοποίηση έχει πολλά κακά αλλά και ένα καλό. Αν ξεσπάσει οργή τότε τα γεγονότα θα είναι τετελεσμένα. Να καλέσουμε και όλους τους καλλιτέχνες να έρθουν για δρώμενα. Τα προβλήματα πλέον είναι υπαρκτά. Κόβουν μισθούς, επιδόματα. 3 Σεπτέμβρη όλοι εδώ!
  28.

      Δεν έρχομαι κάθε μέρα εδώ αλλά έρχομαι από επιθυμία και όχι από υποχρέωση. Επίσης, οφείλουμε να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα των απόψεων όταν εκφράζονται για κάποιους μη ικανοποιητικοί λόγοι. Ακόμη, να κάνουμε έναν απολογισμό γιατί φεύγει ο κόσμος και έχουμε πλέον απομαζικοποιηθεί.
  29.

      Σχετικά με το μεσοπρόθεσμο, πρέπει να καταλάβουμε τι μέλει να γίνει. Να ξέρουμε τα δικαιώματά μας, να τα μαθαίνουμε για τον εργασιακό μας τομέα. Επίσης, δεν θα έπρεπε να σταματήσει η Λ.Σ. ακόμη και όταν λείπουν άτομα. Η πλατεία ακολουθεί τον κόσμο. Είναι εγωιστικό όταν στερείς ελευθερία των άλλων για να κάνει λαϊκή συνέλευση.Ακόμη, με αφορμή το επικείμενο ξεπούλημα, θεωρώ ότι πρέπει να λάβουμε δράσεις. Στον κύριο Καμίνη να μας πει και οι υπόλοιποι δήμαρχοι αν δέχονται το ξεπούλημα και να επιλέξουν με ποιανού μέρος θα είναι. Σχετικά με τις δράσεις κατά του ξεπουλήματος, η Κερατέα να γίνει ο οδηγός μας. Οι κάτοικοι να εναντιωθούν. Η διαχείριση των αγαθών να περάσει στα χέρια των πολιτών. Η Ελλάδα δεν πωλείται. Δεν είναι χώρα για επενδύσεις.
  30.

      Μήνυμα
  31.

      Μετά από τόσες μέρες παρουσίας εδώ νιώθω μια απουσία. Πριν 100 χρόνια κάποιοι εδώ έλεγαν να μας δώσουν δουλειά, αν δεν μας δώσουν να ζητήσουμε ψωμί. Αν μας απορρίψουν πάλι, να το διεκδικήσουμε. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της ζωής. Δεν χρειάζεται να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω. Η πλατεία επανέρχεται σε αυτό το δικαίωμα. Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας (αμεσοδημοκρατικός), α) χρειαζόμαστε αυτοπροσδιορισμό, αυτοκαθορισμό, όχι να ετεροκαθοριστούμε (όπως π.χ. Επικαλείτει το κάλεσμα της 3ης σεπτέμβρη και μόνο εκείνης της ημέρας), β) το πάθος που βγαίνει από την ήττα είναι πιο ισχυρό από την μεγάλης διάρκειας νίκη. Να μην πτοηθούμε
  32.

      Ανακοίνωση από νομική ομάδα

Η Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω ανακοινώνει:
ΟΧΙ ΣΤΟΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΟΙΜΟΔΩΝ Τετάρτη 13/7/2011 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19.00 έξω από το νοσοκομείο.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί.

Σαν κομμάτι του κόσμου που το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκε και συνεχίζει να παλεύει ενάντια στο μνημόνιο το μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς νόμους, είμαστε αποφασισμένοι να δηλώσουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στο κλείσιμο, τις συγχωνευσεις και την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων.
Απαιτούμε

    *

      Να μην κλείσει το νοσοκομείο “Λοιμοδών”
    *

      Κανένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά.
    *

      Καμιά θέση εργασίας χαμένη.
    *

      Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας.
    *

      Κανένα τμήμα του νοσοκομείου στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου “Λοιμωδών” και θα αγωνιστούμε για αναβάθμιση του συστήματος υγείας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
Η λαϊκή συνέλευση Αιγάλεω συνεδριάζει κάθε Δευτέρα στις 18.30 στην πλατεία “Εσταυρωμένου” πίσω από την είσοδο του μετρό.

Προτάσεις προς ψήφιση

   1.

      Δελτίο τύπου-κείμενο συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στην Κύπρο (συντάχθηκε από την ομάδα Επικοινωνίας- εγκρίθηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση)

Νιώθουμε συγκλονισμένοι για τη μεγάλη τραγωδία με πολλά ανθρώπινα θύματα στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης”. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον Κυπριακό λαό.

Δηλώνουμε επίσης ότι οι λαοί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις επιλογές των κυβερνήσεων, για μια Μεσόγειο του Αφοπλισμού, της Ειρήνης και της Αδελφοσύνης.

   2.

      Πρόταση της Ομάδας Εργαζομένων-Ανέργων για Θεματική Συνέλευση

(εγκρίθηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση)

Προτείνουμε την Τρίτη 19/7, θεματική συνέλευση της πλατείας Συντάγματος στις 9μμ με θέμα:

“Ταξική οργάνωση ενάντια στη κρίση και μορφές δράσης.

    *

      Παύση πληρωμών από τα κάτω.
    *

      Οργάνωση μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.”

Καλώντας και δίνοντας το λόγο σε συλλογικότητες και άτομα που ήδη βρισκονται σ' αυτήν την κατεύθυνση και έχουν να καταθέσουν την κινηματική τους εμπειρία.

   3.

      Πρόταση- κάλεσμα για υποδοχή της πορείας από Πελλοπόνησο την Κυριακή 17/7

(εγκρίθηκε από τη Λ.Σ. να δημοσιευτεί το κάλεσμα στο διαδικτύο).

Προτείνω να καλέσουμε τον κόσμο ώστε να υποδεχτεί τους αδελφούς μας από την Πελοπόννησο που με καθημερινές δημοσιεύσεις σε πολλά blogs οργανώνουν πορεία με ποδήλατα, μηχανές και αυτοκίνητα προς τη πλατεία Συντάγματος, με αφετηρία από την Τρίπολη το Σάββατο και κατάληξη την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος. Πρέπει να τους δείξουμε πως είμαστε φιλόξενοι οικοδεσπότες και να τους δώσουμε βήμα στο μικρόφωνο, ανταλάσσοντας απόψεις για το πως μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε σαν κέντρο με τις περιφέρειες της Ελλάδας.

   4.

      Πρόταση της ομάδας εξορμήσεων για δράση την 17/7

(Η Λ.Σ. έκρινε να συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα, μαζί με τις άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν για το ίδιο θέμα)

Να καλέσουμε σε συγκέντρωση για πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία στις 6μμ. Να έχουμε πανώ της Λαϊκής Συνέλευσης.
http://real-democracy.gr/minutes/2011-07-12-praktika-laikis-syneleysis-plateias-syntagmatos

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: