Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Συμπλοκές με 17 νεκρούς σε φυλακή του Μεξικού


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε φυλακή στο βόρειο Μεξικό κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της δημαρχίας της Σιουδάδ Χουάρες και στοιχεία της αστυνομίας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ ομάδων κρατουμένων στη φυλακή της Χουάρες χθες το βράδυ.



Ο εκπρόσωπος της δημαρχίας Μανουέλ δελ Καστίγιο είπε στο CNN ότι ανεστάλησαν επ’ αόριστον οι επισκέψεις στη φυλακή. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, σε μια προσπάθεια απόδρασης, οι κρατούμενοι αφόπλισαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και «για πάνω από μια ώρα εξελίσσονταν ανταλλαγές πυρών».


Αστυνομικοί που έσπευσαν στην φυλακή «βρήκαν 17 νεκρούς, ανάμεσά τους μια γυναίκα», πρόσθσε. Δεν αναφέρθηκε καμία απόδραση ενώ οι αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο της κατάστασης σήμερα το πρωί.


Παραμένει άγνωστο το πώς η γυναίκα βρέθηκε στην πτέρυγα των ανδρών κρατούμενων, όπου παρέμεναν έγκλειστοι κατάδικοι για φόνους, εκβιασμούς και απαγωγές.






ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: