Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Στη δημοσιότητα τα ονόματα 4 θυμάτων της διπλής τραγωδίας στη Νοβηγία


Τα ονόματα 4 εκ των 76 θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο και του μακελειού στο νησάκι Ουτογια έδωσε στη δημοσιότητα η νορβηγική αστυνομία.
Πρόκειται για τρία θύματα της βομβιστικής επίθεσης σε κυβερνητικά κτίρια του Όσλο την 61χρονη Χάνα Μ Όρβικ Έντρεσεν καιι τον 56χρονο Τόβε Άσιλ Κνούτσεν και τον 32χρονο Κάι Χάουγκερ.



Ο 23χρονος που έπεσε θύμα του Νορβηγού σφαγέα ονομάζεται Γκούναρ Λίνακερ. Ο πατέρας του δήλωσε στο Associated Press ότι επικοινωνήσει με τον γιο του όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. "Μου είπε: 'Μπαμπά, μπαμπά, κάποιος πυροβολεί" ανέφερε ο Ρόαλντ Λίνακερ.


Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της νορβηγικής αστυνομίας απέκρουσε τις κατηγορίες περί αδράνειας των αρχών αναφορικά με τον δράστη του μακελειού στην Ουτόγια. Ενοπλη ομάδα της αστυνομίας έφτασε στο νησάκι 1,5 ώρα μετά την έναρξη των πυροβολισμών, ωστόσο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: "Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι γρηγορότερα".


Εκτός από τα ονόματα που ανακοίνωσε η αστυνομία, είναι γνωστό ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο Τροντ Μπέρντσεν και ο 21χρονος Τόρε Έικελαντ, το όνομα του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα ο Νορβηγός πρωθυπουργός.enet.gr


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: