Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Γερμανία: Στα χαμηλότερα των τελευταίων 8 μηνών το ηθικό των καταναλωτών


ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΙΘΙΚΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40;;;;
Οι ανησυχίες σχετικά με την κρίση του χρέους της Ελλάδας έπληξαν την καταναλωτική ψυχολογία των Γερμανών σχετικά με τον μήνα Αύγουστο, όπως έδειξε σήμερα δημοσκόπηση που έγινε το α' 15ημερο του Ιουλίου πριν δηλαδή την απόφαση στην οποία κατέληξαν οι Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος στις 21 Ιουλίου.
Ο δείκτης που εξετάζει τις μελλοντικές προσδοκίες των καταναλωτών και καταρτίζεται από τον ερευνητικό όμιλο GfK, έπεσε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις 5,4 μονάδες από 5,7 τον προηγούμενο μήνα που τελικά αναθεωρήθηκε σε 5,5.



Η επίδοση ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών των αναλυτών για 5,6 μονάδες, ανέφερε το Ρόιτερς, και ήταν η χαμηλότερη από τον Νοέμβριο του 2010.


Το γεγονός αυτό προσθέτει στις ενδείξεις πως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχει αρχίσει και χάνει σε δυναμική ανάπτυξης.


Σημειώνεται πως ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Ιουλίου που μετρά το ινστιτούτο Ifo έπεσε σε χαμηλό 9μηνου τον Ιούλιο, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.   
ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: