Μάχη με το θάνατο δίνουν δύο από τους τραυματίες της φονικής έκρηξης στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στη Μεγαλόνησο.
Ο υπεύθυνος γιατρός της εντατικής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Θεόδωρος Κυπριανού δήλωσε ότι ο ένας εκ των τραυματιών, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων στο πρόσωπο δεν μπορεί να αναγνωριστεί, είναι στον αναπνευστήρα και συνεχίζονται προσπάθειες για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι η λειτουργία του εγκεφάλου του.
Η αναγνώρισή του στρατιώτη έγινε από τη μητέρα του από ένα σημάδι στο χέρι. Η ταυτότητά του, πρόσθεσε, διαπιστώθηκε με τη μέθοδο του DNA.
Αναφερόμενος στους γιατρούς που έρχονται από το Ισραήλ, είπε πως είναι ειδικοί σε θραύσματα από εκρήξεις και γι' αυτό ζητήθηκε η συμβουλή τους. Ωστόσο, οι ιατρικές παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί, κατέληξε.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ο δεύτερος πολυτραυματίας.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χρυσόστομος Ανδρονίκου, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι σταθερή, αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά τραύματα και κατάγματα.
Για τους άλλους πέντε τραυματίες, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Αυτό, είπε, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν και υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων.
Ο κ. Ανδρονίκου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σήμερα να επισκεφθεί το νοσηλευτήριο ομάδα Ισραηλινών γιατρών, πλαστικών χειρουργών στην ειδικότητα, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι σε πολεμικά τραύματα, προκειμένου να εξετάσουν τους τραυματίες και να δώσουν μια δεύτερη ιατρική γνώμη.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η έρευνα θα είναι πλήρης»
Την Πέμπτη, σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή της έρευνας για την τραγωδία στη ναυτική βάση, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
Ωστόσο, πρόσθεσε, ήδη έχουν αρχίσει στο χώρο της έκρηξης από την Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά οι πρώτες έρευνες για συλλογή στοιχείων. \
Είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει αποστείλει εμπειρογνώμονες, ενώ η Γαλλία και άλλες χώρες προσφέρθηκαν να δώσουν βοήθεια στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία έχει γίνει αποδεκτή.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση γνώριζε τι περιλαμβανόταν στο φορτίο και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν ραδιενεργά υλικά.
«Η έρευνα που θα διεξαχθεί για τη φονική θα είναι πλήρης και θα καλύψει όλες τις πτυχές», δήλωνε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι μέσω της έρευνας θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται όπως γιατί παρά τις προειδοποιήσεις δεν μετακινήθηκαν ή δεν καταστράφηκαν τα πυρομαχικά γιατί δεν λήφθηκαν υπόψη οι εκθέσεις που είχαν υποβληθεί και άλλα.
ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου