Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ «ΧΥΜΑ» ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!

Τέλος στην παράνομη διακίνηση «χύμα» τσιμέντου στην αγορά της Κρήτης φαίνεται ότι επιχειρεί να βάλει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.
Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου εντοπίστηκε -για πρώτη φορά- εταιρεία που διοχετεύει στην ντόπια αγορά «χύμα» τσιμέντο, με συνέπεια να αποκομίζει μεγάλα κέρδη τη στιγμή που οι παράγοντες του χώρου της οικοδομής εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την ποιότητα των έργων και των κατασκευών στις οποίες χρησιμοποιείται.



Οι έρευνες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας, επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένη περιοχή όπου υπήρχαν πληροφορίες για παράνομη δραστηριότητα εκ μέρους εταιρείας σκυροδέματος, η οποία έχει έδρα σε άλλο νομό της Κρήτης.


Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον χώρο όπου χρησιμοποιεί η εν λόγω εταιρεία βρέθηκε ένα ειδικό όχημα μεταφοράς τσιμέντου, το περιεχόμενο του οποίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλά και τις ενδείξεις των αρμοδίων αρχών, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες.


Άμεσα το όχημα κατασχέθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και μεταφέρθηκε συνοδεία της αστυνομίας στο Τελωνείο του Ηρακλείου, όπου το πρωί θα γίνουν λεπτομερείς έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια των υπηρεσιών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.


Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η διακίνηση «χύμα» τσιμέντου αμφιβόλου ποιότητας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τοπικές επιχειρήσεις που προσπαθούν εν μέσω κρίσης να επιβιώσουν, ενώ κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την ποιότητά του, όποτε προκύπτουν και σοβαρότατα ζητήματα ασφάλειας.


Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του νομού Ηρακλείου είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο είχε πάρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Κρήτη και κινδύνευε να τινάξει στον αέρα πολλές επιχειρήσεις που ήταν απροστάτευτες απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που διέθεταν οι διακινητές το «χύμα» τσιμέντο.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ


ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: