Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το επόμενο πλάνο διάσωσης της Ελλάδας θα είναι πιθανότατα έτοιμο τον Σεπτέμβριο, υποθέτοντας ότι η Αθήνα θα συμφωνήσει σε «στέρεα μέτρα» μείωσης του ελλείμματος της, κυρίως μέσω ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δισ. ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν.Το πλάνο θα περιλαμβάνει μία 'εκούσια' μετακύλιση τραπεζικών δανείων προς τη κυβέρνηση με τον χρόνο διάρκειας να αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο Μπαρουάν σε ραδιοφωνική συνέντευξη.



"Δεν θέλουμε μία χρεοκοπία" επανέλαβε ο υπουργός τονίζοντας την ανάγκη στενής συνεργασίας με την ΕΚΤ στο ζήτημα αυτό. "Έχουμε εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία" δήλωσε ο Μπαρουάν αντιδρώντας στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Moody's. "Δεν είναι η θεώρηση ενός οίκου αξιολόγησης που θα επιλύσει το ζήτημα των κρατικών χρεών".


Παρά ταύτα, όλοι πρέπει να ανησυχούμε για το ύψος των κρατικών χρεών στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνοντας πως η σταθεροποίηση στη Γαλλία πρέπει να επιτευχθεί με τη μείωση των δημοσίων δαπανών: "Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν".


Τέλος, ο διάδοχος της Λαγκάρντ στο πόστο του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης της χώρας του (αύξηση ΑΕΠ 2% φέτος και 2,25% το 2012).
ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: