Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Βουλγαρία: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ


Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ για ανεπάρκειες στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και για αποτυχία της προσπάθειας για ένταξη της Βουλγαρίας στη συμφωνία του Σένγκεν, τον Μάρτιο του 2011.

Η πρόταση μομφής απορρίφθηκε με 143 ψήφους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, των σκληροπυρηνικών εθνικιστών της "Ατάκα" και δώδεκα ανεξάρτητων βουλευτών που δεσμεύτηκαν πρόσφατα, δημόσια, να στηρίζουν το κυβερνών κόμμα ΓΕΡΜΠ.
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι 91 βουλευτές του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος(ΒΣΚ), του κεντροδεξιού "Γαλάζιου Συνασπισμού" και του μουσουλμανικού "Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών"(ΚΔΕ).
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος όπως υπογράμμισε αποφάσισε να παραβρεθεί στην ψηφοφορία για να αποδείξει το ανυπόστατο των επικρίσεων της αντιπολίτευσης για περιφρόνηση της Βουλής και των θεσμών της Πολιτείας εκ μέρους του, απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για φιάσκο στην ένταξη στον ενιαίο χώρο ευρωπαϊκής ασφάλειας του Σένγκεν.
Τόνισε ότι η Βουλγαρία έχει καλύψει τα τεχνικά κριτήρια ενώ " το υπουργείο των Εσωτερικών κάνει καλή δουλειά, σε γενικές γραμμές", όπως τόνισε, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, όπως παραδέχτηκε.
Η πρόεδρος της πλειοψηφίας Ίσκρα Φιντόσοβα και άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατηγόρησαν την αντιπολίτευση για προεκλογικές σκοπιμότητες με την κατάθεση της πρότασης μομφής.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σεργκέι Στανίσεφ δήλωσε από το βήμα, ότι το αποτέλεσμα στη Βουλή δεν αντανακλά τη διάθεση της κοινωνίας.


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: