Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

ΟΗΕ: ΈΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΞΗΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ


Ο Οργανισμός τροφίμων του ΟΗΕ πρόκειται να έχει έκτακτες συνομιλίες στην Ρώμη σχετικά με την κρίση ξηρασίας στο Κέρας της Αφρικής.
Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι θεωρείται πως κινδυνεύουν από την πείνα. Ο ΟΗΕ έχει ήδη κηρύξει σε καθεστώς λιμού δύο περιοχές της Νότιας Σομαλίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κάλεσε επειγόντως τις δωρήτριες χώρες να προσφέρουν μία πρόσθετη βοήθεια 1,6 δισ. δολ.



Νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε πως παρέδωσε φορτία τροφίμων με φορτηγά σε 24.000 ανθρώπους σε μία από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές της Σομαλίας που ελέγχεται από ισλαμιστές.
Η Αλ-Σαμπάμπ, μία θυγατρική της Αλ Κάϊντα, η οποία ελέγχει μεγάλα τμήματα της νότιας και κεντρικής Σομαλίας, είχε απαγορεύσει την παροχή βοήθειας στα εδάφη της από τις ξένες οργανώσεις το 2009, όμως πρόσφατα τους επέτρεψε περιορισμένη πρόσβαση. Ωστόσο, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων τονίζει πως εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε 2,2 εκατομ. ανθρώπους στην Σομαλία καθώς οι πρόσφυγες συνεχίζουν να συρρέουν στην Κένυα και την Αιθιοπία.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Αφρική δοκιμάζεται με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών. Η Σομαλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, αλλά η Αιθιοπία και η Κένυα έχουν επηρεαστεί επίσης.


ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: