Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν φορολογεί τις καταθέσεις στην Ελβετία!!!Σοσιαλιστες ειναι,οχι μαλακες!!!


ΛΟΓΙΚΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΓΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;;;
ΕΔΩ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ALTER ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΕΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ...ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ...


Απροθυμία της κυβέρνησης να φορολογήσει τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία διακρίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης. Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, με την οποία υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ζήτημα στοιχειώδους δικαιοσύνης, νομιμότητας και διαφάνειας.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή, τόνισε ότι η Ελλάδα εισπράτει "ψίχουλα" από τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και συγκεκριμένα 15 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2008 και μόλις οκτώ εκατ. ελβετικά φράγκα το 2009. Παράλληλα, εκτίμησε ότι μεγάλο ποσοστό από τα 50 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες τους περασμένους μήνες έχουν πάει σε ελβετικές.



Ρώτησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αν αν έχει εκτίμηση για το ύψος των καταθέσεων στην Ελβετία, καθώς και πότε το ελληνικό κράτος θα εισπράξει τα χρήματα που μπορεί, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Ο βουλευτής ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελβετικής κυβέρνησης, μπορούν την πρώτη χρονιά να εισπραχθούν 2 δισ. ευρώ.


Παράλληλα, ζήτησε να πληροφορηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των σχετικών διαπραγματεύσεων με την ελβετική κυβέρνηση, κάνοντας αναφορά σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι ελβετικές αρχές σημειώνουν ότι οι συζητήσεις γίνονται σε επίπεδο χαμηλών τεχνοκρατών και θα αρχίσουν σε πολιτικό επίπεδο, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Γερμανία και τη Βρετανία. "Γιατί να είμαστε η τελευταία τρύπα της φλογέρας;" διερωτήθηκε ο Δημ. Παπαδημούλης.


Τέλος, ρώτησε αν η κυβέρνηση έχει κάνει διασταύρωση στοιχείων, με τη βοήθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, για να διαπιστώσει που πήγαν τα χρήματα που έφυγαν από την Ελλάδα.


Στην ερώτηση απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, ο οποίος επικαλέστηκε προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελβετίδα ομόλογο του για την σύναψη συμφωνίας ανάλογη μ’ αυτήν που πέτυχαν η Γερμανία και η Βρετανία.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ικανοποιητική την απάντηση και επέμεινε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα.


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: