Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ

Για πρώτη φορά από τότε που μπήκε στην Ε.Ε.το 2004, η Πολωνία αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως προτεραιότητες της κατά το 6μηνο της προεδρίας της, η Πολωνία έχει την οικοδόμηση σχέσεων με τους ευρωπαίους γείτονες στα νότια και τα ανατολικά, την προώθηση της περαιτέρω διεύρυνσης της Ε.Ε., όμως ελπίζει να έχει και μια δραστήρια συμμετοχή στη διαχείριση του χρέους που απειλεί την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, παρότι η ίδια δεν έχει υιοθετήσει το ευρώ.


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τάσκ, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή προεδρία θα ενισχύσει τον ίδιο και το κόμμα του προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η Πολωνία με πληθυσμό 38 εκατομμύρια πληθυσμό, είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα που μπήκε στην Ε.Ε. το 2004 και η τέταρτη πρώην κομμουνιστική χώρα που αναλαμβάνει την ευρωπαϊκή προεδρία. Η πρώτη ήταν η Σλοβενία το 2008, Η Δημοκρατία της Τσεχίας το 2009 και η Ουγγαρία το πρώτο μισό του 2011.

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: