Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2011

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΟ ΕΚΑΒ – ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Τα αποτελέσματα της νεκροτομής αναμένει ο ιατροδικαστής, προκειμένου να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου Πακιστανού άνδρα, το μεσημέρι της Παρασκευής, στα Νέα Κρατητήρια Ελληνικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 27χρονος μετανάστης αισθάνθηκε αδιαθεσία γύρω στις 11 το πρωί και οδηγήθηκε στο ιατρείο των εγκαταστάσεων. Εκεί τον εξέτασαν γιατροί Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, οι οποίοι «δεν έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του σε νοσοκομείο», ωστόσο «του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή», με αποτέλεσμα να τον ξαναμεταφέρουν στα κρατητήρια.



Γύρω στη 1.20 μετά το μεσημέρι -σύμφωνα με την Αστυνομία- ο 27χρονος (που κρατούνταν από τις 13 του μήνα για διοικητική απέλαση) αισθάνθηκε και πάλι αδιαθεσία. Οδηγήθηκε εκ νέου στο ιατρείο, όπου οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καλέσουν ασθενοφόρο. Γύρω στις 3 το απόγευμα, και πριν φτάσει το ΕΚΑΒ στα κρατητήρια, ο μετανάστης άφησε την τελευταία του πνοή.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, η κλήση για αποστολή ασθενοφόρου στο «166» έγινε στη 1.23 μ.μ. Ωστόσο, στις 2.03 το ασθενοφόρο που πήγαινε στα κρατητήρια «ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα το επόμενο ασθενοφόρο, το οποίο διατάχθηκε να σπεύσει, να μη φτάσει εγκαίρως στο σημείο του περιστατικού». Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ διέταξε άμεση προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της καθυστέρησης.


Συνέντευξη Τύπου για το θάνατο του 27χρονου πραγματοποιεί στη μία σήμερα μετά το μεσημέρι η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, στα γραφεία της πακιστανικής κοινότητας.


Κάλεσμα συμπαράστασης στους συγκρατούμενους του 27χρονου, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.


Α.Κ.Μ.-ελευθεροτυπια


ΠΡΕΖΑ TV
18-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: