Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2011

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ:ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ,ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

--ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙ'ΟΛΑΣ,ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
--ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΕΡΟ...Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΑΣΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ.
Η ΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.
--ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ,ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΙΔΑΡΙΏΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ /ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ.
--ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
--ΥΠΟΠΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ---ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ---

--ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ--

Τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, δίνει το νέο πλαίσιο για το άσυλο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Β.Παπάζογλου. Όπως είπε, εάν ένας πολίτης διαπιστώσει έκτροπα, έχει το δικαίωμα να το καταγγείλει στην αστυνομία και η αστυνομία θα αποφασίσει εάν θα παρέμβει.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ζήτημα του ασύλου, ο κ. Παπάζογλου τόνισε: «Το άσυλο, αυτή τη στιγμή, όπως υπάρχει στο νόμο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό στο οποίο εμείς επιμένουμε είναι να πάμε το άσυλο στις "ρίζες" του. Τι σημαίνει αυτό: ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να μπορεί καθένας να πει τη γνώμη του ελεύθερα μέσα στο Ίδρυμα, να μην φοβάται, να μην προπηλακίζεται, να υπάρχει προστασία της περιουσίας του Ιδρύματος. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

»Από εκεί και πέρα επαφίεται σε κάθε Ίδρυμα πώς θα το εφαρμόσει αυτό, μέσω του οργανισμού του. Αν θα κάνει υπηρεσία φύλαξης, πώς θα την κάνει, πώς θα την πληρώνει. Μπορεί ένα Πανεπιστήμιο να πει ότι μόνο ο Πρύτανης θα αποφασίζει, ένα άλλο ότι οποιοσδήποτε, όταν γίνονται έκτροπα, έχει το δικαίωμα να αναφέρει τα έκτροπα στις Αρχές».

Ερωτηθείς «ποιoς θα αποφασίζει τι θα γίνει εάν ένας πολίτης καταγγείλει τα έκτροπα στις αρχές» ο κ. Παπάζογλου δήλωσε: «Μπορεί να τα καταγγείλει και οι αρχές αποφασίζουν πλέον».

Στη διευκρινιστική ερώτηση: «Εάν ο πολίτης καταγγείλει στην Αστυνομία ότι αυτή την ώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου γίνονται έκτροπα, η Αστυνομία θα αποφασίσει εάν θα πάει;», ο ειδικός γραμματέας απάντησε: «Ακριβώς. Αυτό σημαίνει ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία κατά τη γνώμη μου».


Τη Δευτέρα παραδίδεται στους πρυτάνεις ο νέος νόμος-πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας έχει προσκαλέσει τους πανεπιστημιακούς σε διάλογο, όμως η Σύνοδος των Πρυτάνεων απέρριψε σχεδόν στο σύνολό τους τις προτεινόμενες αλλαγές, τις οποίες χαρακτήρισε «χαριστική βολή στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων, των θεσμικών οργάνων της Βουλής και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική νεολαία «να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας».

Δεν αποκλείεται εξάλλου οι πανεπιστημιακοί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας τις διατάξεις στην πλειονότητά τους αντισυνταγματικές.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
4-7-2011

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς θα καταργείσουμε το πασοκ και τη χούντα του από κυβέρνηση. Κάτω τα ξερά από το άσυλο.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι πραγματικη ελευθερια ειναι για ολους , αλλιως η ελευθερία του αλλου καμια φορα ξεπερνα τα ορια ελευθεριας τα δικα μας .... αντε γιατι το ασυλο , ειναι ασυλο για διακινηση μαυρου, εκστασι, ελκοολουχων ποτων και κοινων εγκληματιών .... ψέμματα;;

Ανώνυμος είπε...

E! Oxi re paidia,, kai pou tha vazoume tis koukoules, tora?

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες 7:45πμ στα Πανεπιστήμια διακινούνται τα ναρκωτικά και γίνονται εγκλήματα ή έξω στο δρόμο όπου δεν ισχύει το άσυλο; Να προσέχεις μην παίρνεις ληγμένα.

Ανώνυμος είπε...

Mην τσιμπάτε Ρεεεε. Αλλού είναι ο στόχος. Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΟΜΠΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
1. Η δημιουργία φοιτητών παπαγάλων με το να μειώνει τον χρόνο σπουδών και να αυξάνει τα μαθήματα. Ποι βάρβαρη επίθεση στην ελεύθερη σκέψη δεν υπάρχει. Προσπαθεί να το κάνει χειρότερο από λύκειο.
2. Η πλήρης ιδιωτικοποιηση και η παραχώρηση των πανεπιστημίων στα αφεντικά της. Επειδή βλέπει ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατη η δημιουργία ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, αποφάσισε να τα δώσει απ' ευθείας στους ιδιώτες και να τα κάνουν μαγαζάκια. ΧΟΥΝΤΑ.
Και όπως πάντα, πετάμε και μερικά καρότα για να τσιμπήσει ο κόσμος και να παραπληροφορηθεί.
Σημαντικό μεν, δευτερεύον δε το θέμα του ασύλου σ΄αυτή τη φλαση και αν θέλουμε να αντιδράσουμε μαζικά και σωστά, καλύτερα να το αφήσουμε έξω και να αντιδράσουμε ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
Τι να το κάνεις εξάλλου το άσυλο, όταν δεν υπάρχουν ιδέες και χρόνος.

Ανώνυμος είπε...

το καπιταλιστικο μπατσοκ εκτος απο το γαμησι που ριχνει σε ολους μας θελει να κανει και τις επομενες γενιες ηλιθιες και με αυτον τον τροπο να εξασφαλισει και την ανοχη τους στο μελλοντικο ξεπατωμα που τους περιμενει. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο "Χ" πολιτης που θα καταγγελει τα εκτροπα την "Τ" χρονικη στιγμη, ολως τυχαιως θαναι ενας ... Κυπατζης!
Καλα κανουν, αφου δεν απευθυνονται σε ελληνες αλλα σε τριτοκοσμικους "αφρικανους"

Ανώνυμος είπε...

Η κατάργηση του ασύλου είναι το σημαντικότερο βήμα για επιβολή δικτατορίας. Το καθεστώς, με πρόσχημα "παρανομίες" θα έχει πρόσβαση παντού, με στόχο να ελέγχει αντιδράσεις και να ασκεί ψυχολογική (και όχι μόνο) βία. Σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα οι αντιφρονούντες κατηγορούνται και για παράνομες πράξεις, που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Έπειτα, με το πρόσχημα της τήρησης των νόμων, οι αρχές θα μπαίνουν όχι μόνο σε Πανεπιστήμια, αλλά και στα σπίτια των πολιτών για "έλεγχο". Τα έζησα στην προηγούμενη χούντα. Αν το κράτος ήθελε την τάξη και τη νομιμότητα θα έκλεινε στη φυλακή τους διαφθορείς των συνειδήσεων και κλέπτες βουλευτές μας (τσουκάτους κλπ). Είδατε να μειώνεται η εγκληματικότητα εξ αιτίας της ύπαρξης καμερών όπως μας λέγανε; Προσέξτε δε, ότι με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή, μιλάνε για "κάρτες" που θα δείχνουν όλες τις συναλλαγές. Ερωτώ λοιπόν: Γιατί δεν ανοίγουν τους δικούς τους λογαριασμούς ύψους 600 δισ. € στην Ελβετία όπου είναι τα κλεμμένα; Γιατί διέγραψαν και αποσιώπησαν ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων από τις "χορηγίες"; Γιατί να πληρώνουν όλοι τα κλεμμένα λίγων; Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

@8.17 Στη βουλη. Και ασυλο εχει, και παρακρατικους κουκουλοφορους φιλοξενει, και θα σε καλυψει ο ιδιος ο υπουργος αν ανακαλυψουν το ονομα σου. Δεν ξερω μονο αν στη βουλη δικαιουνται να μπουν ακροαριστεροι κουκουλοφοροι φασιστες, η δεχεται στις "αγκαλες της" μονο ακροδεξιους κουκουλοφορους φασιστες.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή, οργανωμένο σχέδιο από ΜΠΑΤΣΟΚ η απομόνωση των θεμάτων του ασύλου, των "αιώνιων" φοιτητών κα δευτερεύοντων για να περάσει άνετα ο φασιστικός τους νόμος. Παρακολουθήστε τις ειδήσεις και θα καταλάβαιτε.

Ανώνυμος είπε...

Aφου έχουμε αναγάγει τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ σε λόγο ύπαρξης......
καλα να πάθουμε....

Ανώνυμος είπε...

Πουθενά σε πολιτισμένη χώρα δεν υπάρχει άσυλο.
Όσοι γράφουν εδώ είναι αγράμματοι, ντενεκέδες, ή του Λυκείου και δεν έχουν σχέση με πανεπιστήμια.
Το άσυλο το επικαλούνται μόνο τα κομματόσκυλα για να παράγουν οι μηχανές εκκόλαψης τους νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα γίνουν αγανακτισμένοι.
Το άσυλο έχει να κάνει με τις ιδέες και όχι με το χώρο που είναι κέντρο διακίνησης τρομοκρατών, ναρκωτικών, μολότοφ.
Η αξιολόγηση που θέλει το σύστημα έχει να κάνει με το αυτονόητο. Αν κάποιος είναι καθηγητής Ιατρικής χειρούργος δεν μπορεί να αξιολογείται από ακτινολόγους, φυσικούς και άσχετους.
Τα πανεπιστήμια να έχουν ισολογισμούς λειτουργίας και να μη χρηματοδοτούν αιώνιους φοιτητές, γιατί το χρήμα είναι δημόσιο.
Η φοίτηση να γίνεται και με κοινωνικά κριτήρια. Αν κάποιος έχει υψηλά οικογενειακά εισοδήματα γιατί να μη πληρώνει και να συμμετέχει σε μέρος των δαπανών ή σε υποτροφίες.
Δεν μπορεί οικογένειες από 40.000-200.000 εισοδήματα να έχουν δωρεάν παιδεία.
Να υπάρχει κλίμακα, ώστε να περισσεύουν χρήματα και οι φτωχοί αλλά καλοί φοιτητές να κερδίζουν.

Ανώνυμος είπε...

@5:08
εμείς δεν ξέρω αν έχουμε σχέσεις με τα πανεπιστήμια, εσύ πάντως έχεις σίγουρα σχέση με το μπατσοκ..
που επέλεξες τρία πράγματα για να μας πεις ότι αναβαθμίζεται η ανώτατη εκπάιδευση..