Τρίτη, Ιουλίου 05, 2011

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ...
ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙ 
ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙ !!!
Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΑΣΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ.
Άρθρο 4
Ακαδημαϊκή ελευθερία
1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία 
στην έρευνα και διδασκαλία, 
καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
2. Υπεύθυνος για την τήρηση της παραγράφου 1,
 καθώς και την προστασία
και ασφάλεια του προσωπικού
 και της περιουσίας του Α.Ε.Ι., 
είναι οπρύτανης.
 Με τον οργανισμό κάθε ιδρύματος 
ορίζεται η διαδικασία διαφύλαξης
 της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ-ΑΜΕΣΑ-ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΈΚΤΡΩΜΑ

--ΕΠΙΣΗΣ,ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΆΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!
--ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥΣ

Τέρμα στη διανομή δωρεάν συγγραμμάτων για τους φοιτητές Πανεπιστημίων, θέσπιση τριετών σπουδών, επιβολή διδάκτρων για τους αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε. και απαίτηση μιας ξένης γλώσσας για τη λήψη του πτυχίου φέρνει από το 2014 το νομοσχέδιο που έδωσε αργά απόψε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων στα Ιδρύματα με δαπάνες του δημοσίου σταματά και οι φοιτητές από το 2014 και μετά θα προμηθεύονται τα συγγράμματα μέσω διαδικτύου, όπου οι διδάσκοντες θα αναρτούν αναλυτικές σημειώσεις, επιβαρυνόμενοι, δηλαδή, το κόστος της εκτύπωσης.

Επίσης θεσπίζονται τριετείς σπουδές, ενώ για τη λήψη του πτυχίου, απαιτείται η γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας. Ακόμη, δίδακτρα θα πληρώνουν όσοι σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και είναι αλλοδαποί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγχρόνως ιδρύονται ανώνυμες εταιρείες στα Πανεπιστήμια που θα διαχειρίζονται την περιουσία τους, αλλά και θα αναζητούν πόρους.

Όσον αφορά στους φοιτητές, αν κάποιος δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα διαγράφεται από τη σχολή, εκτός και αν είναι εργαζόμενος, οπότε εγγράφεται ως «μερικής φοίτησης».

Σχετικά με το ακαδημαϊκό άσυλο αναφέρεται ότι «η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία καθώς και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών τηρούνται με ευθύνη του πρύτανη, ενώ κάθε Πανεπιστήμιο ορίζει τη διαδικασία διαφύλαξης της ακαδημαϊκής του ελευθερίας».

Με το προσχέδιο τίθενται και οι βάσεις για συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων ή ακόμη και Ιδρυμάτων, δηλαδή ο «Καλλικράτης» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι καταργήσεις ή οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα γίνουν με σχετικά προεδρικά διατάγματα.

Το κάθε Ίδρυμα διοικείται από το 15μελές Συμβούλιό του, το οποίο αποτελείται από επτά εκλεγμένα εσωτερικά μέλη του, επτά εξωπανεπιστημιακούς και έναν εκπρόσωπο των φοιτητών. Ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος και τα λοιπά εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου εκλέγονται από τα εσωτερικά μέλη, με φανερή ψηφοφορία. Να σημειωθεί ότι ο πρύτανης εκλέγεται μετά από διεθνή διαγωνισμό, με φανερή ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 4/5 των μελών του Συμβουλίου.

Επίσης καταργούνται οι λέκτορες και η μονιμοποίηση πανεπιστημιακών γίνεται στην βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή. Οι επίκουροι καθηγητές εκλέγονται για τετραετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλη μία θητεία ύστερα από κρίση.

Οι σπουδές διαρθρώνονται σε τρείς κύκλους. Ο πρώτος είναι τριετής, εφόσον το αποφασίσουν τα ίδια τα Ιδρύματα και οι άλλοι δύο αφορούν στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Ακόμη, ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ως ανώνυμη εταιρεία, που θα ασχολείται με την αξιοποίηση της περιουσίας, τα κονδύλια και τα ερευνητικά προγράμματα. Η δημόσια χρηματοδότηση θα γίνεται με κριτήρια τους ενεργούς φοιτητές, το μέγεθος του Ιδρύματος και προβλέπεται «μπόνους» σε όσα Ιδρύματα έχουν «πιάσει» υψηλούς στόχους.

Πάντως, αν δεν καταρτιστούν 4ετείς προγραμματικές συμφωνίες του Ιδρύματος με το υπουργείο Παιδείας, όπως προέβλεπε και ο προηγούμενος νόμος, τότε δεν θα παίρνουν χρηματοδότηση, παρά μόνο για τα λειτουργικά τους έξοδα.
  
ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2011

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο αποφασίζουν για την μόρφωση τών Ελλήνων οι αμόρφωτοι κι οι αμόρφωτες να περιμένετε πως και τα Παν/μια θα γίνουν κι αυτά σαν τα μούτρα τους...

Όσο κάτι ανέραστες κι ανοργασμικές σκατόφατσες νομίζουν πως είναι ...Υπουργίνες και κάτι δήθεν κάνουν, μην αυταπατάσθε ότι η βλαχοχωριατιά της ελληνικής Εκπαίδευσης μπορεί να καταστή "Παιδεία".

Το Άσυλο είναι ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ !

Συναντήστε αυτές τις ερίτιμες Κυρίες και ΧΕΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ!

Ανώνυμος είπε...

''GREEKREVOLUTION''
TROMARA SAS!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτω τα ξερά από το άσυλο. Δεν θα σας περάσει πρασινοκαθάρματα. Το πάτε για απροκάλυπτη δικτατορία, και τρέμετε τις αντιδράσεις του κόσμου. Μάθετε γερμανοτσολιάδες, ότι τα γιουχαΐσματα και τα γιαούρτια όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα ενταθούν. Είστε υπόλογοι στον κόσμο για την προδοσία, και όλος ο κόσμος θα σας το θυμίζει όπου και αν βρεθείτε, ότι και να κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Καποτε χρειαστηκαν το ασυλο για να προστατεψουν τη δημοκρατια. Τωρα που εχουμε προδοτοκρατια το καταργουνε και κρατανε το βουλευτικο ασυλο που προστατευει τους κλεφτες και τους προδοτες.

Andreas είπε...

Επιτέλους θα ξεβρωμίσουν τα Πανεπιστήμια. Καιρός είναι να αφιερωθούν στην γνώση. Επόμενο βήμα να φύγουν και τα κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

Poly swsth h katarghsh. Egkrinw

Μαρία είπε...

Αχ Ανδρέα πόσο τυφλωμένος είσαι...άνοιξε τα μάτια σου και το μυαλό σου γιατί θα είναι πολύ αργά όταν θα φανερωθούν όλα μπροστά σου.Τι πιο σημαντικό από την ελεύθερη διακίνηση ιδεών ε;θεωρείς πως τα Πανεπιστήμια δεν ασχολούνται με την εκπαιδευση μα είνανισε επίπεδο από τα καλύτερα της Ευρώπης σε πληροφορώ(ψαξτο και θα το δεις κι εσύ).η διαφορά μας είναι οτί δεν κάνουμε μόνο αυτό και αυτό είναι Δημοκρατία..

Ανώνυμος είπε...

το ασυλο δεν ειναι για να κρυβονται εγκληματιες οπως ληστες τραπεζων και να διαφευγουν τη συλληψη.αλλα τα κομματοσκυλα ενοχλουνται οταν τους κοβουν τα ανουσια και αδικαιολογητα προνομια τους.