Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

ΠΑΤΡΑ: ΠΝΙΓΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ


Συνεχίζουν τα ντουμάνια από το λιμάνι, να πνίγουν την Πάτρα και τους πολίτες της. Αυτή την φορά ένα φορτηγό καράβι ήταν που άφησε τους πυκνούς μαύρους καπνούς από τα φουγάρα του, να πνίξουν την πόλη ( ΦΩΤΟ ).
Έχουμε κάνει πολλά ρεπορτάζ για το ζήτημα και είναι καιρός κάτι να γίνει.
Οφείλουμε πάντως να πούμε ξανά, πως το Λιμεναρχείο της Πάτρας έχει στείλει πολλές φορές έγγραφο αίτημα, ώστε να έρθει στην πόλη το ειδικό κλιμάκιο ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν τα πλοία με τα φουγάρα τους, όταν οι μηχανές τους είτε δεν έχουν ως καύσιμο εξευγενισμένο πετρέλαιο, είτε έχουν κάποια βλάβη και εκπέμπουν ρύπους, πέρα του κανονικού.



Δυστυχώς το αίτημα δεν εχει γίνει δεκτό μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα τα όποια πρόστιμα επιβάλλονται να είναι αιτιολογημένα με εμπειρικό τρόπο και με το …μάτι!!!


Όμως, μάλλον είναι η ώρα να γίνει μια πιο οργανωμένη κίνηση αυτή την φορά και μαζί με τους αρμόδιους, να στρατευτούν και οι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι Πατρινοί με τις οικολογικές οργανώσεις, ενώ οι βουλευτές μας ας κάνουν και καμιά ερώτηση στην Βουλή και στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να έχουμε και μια επίσημη απάντηση, για το που οφείλεται η αδιαφορία των αποδεκτών του αιτήματος του Λιμεναρχείου.  Νίκος Ξανάλατος
http://thebest.gr/news/index/viewStory/80963


ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: