Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2011

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Η ιταλική Γερουσία ετοιμάζεται να ψηφίσει τον σκληρό προϋπολογισμό λιτότητας που προτείνει περικοπές δαπανών 48 δισ. ευρώ τη προσεχή τριετία.
Στόχος της χώρας είναι η μείωση ενός από τα μεγαλύτερα δημόσια ελλείμματα της Ευρωζώνης αποτρέποντας οποιαδήποτε ανάγκη προσφυγής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης.



Ο προϋπολογισμός πιθανότατα θα εγκριθεί από την άνω βουλή και μετά θα πάει για έγκριση από την κάτω βουλή την Παρασκευή.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως η Ιταλία είναι στην πρώτη γραμμή των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη.


Η ψήφιση του προϋπολογισμού έρχεται εν μέσω ανησυχιών πως η Ιταλία θα είναι το επόμενο θύμα της κρίσης στην Ευρωζώνη και ενώ το ΔΝΤ προειδοποίησε τη χώρα στις αρχές της εβδομάδας να προχωρήσει σε γενναίες περικοπές δαπανών, μείωση του χρέους, διατήρηση της σταθερότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως μπορεί να ψηφίσουν κατά των μέτρων, αλλά δεν πρόκειται να κωλυσιεργήσουν με συνέπεια η κυβερνητική πλειοψηφία να περάσει το σχέδιο προϋπολογισμού άνετα.
ΠΡΕΖΑ TV
14-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: