Κυριακή, Ιουλίου 17, 2011

ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», εκτίμησε ότι η χώρα γλύτωσε τα χειρότερα,προειδοποίησε όμως τους πολίτες ότι βρίσκεται ακόμη σε «πολύ επικίνδυνα νερά». Μιλώντας για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομίας, δήλωσε πως «μερικές φορές, για να μπορέσει να προχωρήσει μία πολιτική είναι απαραίτητο να αλλάξει το πρόσωπο που την εκφράζει».
Ερωτηθείς για την προ Μνημονίου δήλωσή του, ότι η Ελλάδα έμοιαζε με τον Τιτανικό, είπε πως η χώρα είχε μπροστά της ένα παγόβουνο, αλλά στο τιμόνι δεν ήταν κανείς, γιατί ο προηγούμενος πρωθυπουργός "κοιμόταν στην καμπίνα".



Εξέφρασε την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα. "Είναι ανεύθυνο να καλλιεργείται ένα κλίμα προεκλογικής περιόδου, τη στιγμή που όλα συγκλίνουν στην ανάγκη να προχωρήδουν γρήγορα μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη", είπε. "Εν τέλει, το πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να γίνεται βορά στις ορέξεις εξουσίας", συμπλήρωσε.


"Έιναι κάτι περισσότερο από έγκλημα, είναι λάθος", δήλωσε για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι "επενδυέει κυνικά στην αποτυχία της χώρας". Κατηγόρησε τα κόμματα της Αριστεράς ότι είναι η πραγματική συντήρηση σήμερα και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα.


Σχολιάζοντας την αντικατάστασή του, στο υπουργείο Οικονομικών, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέφερε ότι οι βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής ήταν το προϊόν συλλογικών αποφάσεων. Πρόσθεσε, όμως, ότι κάθε υπουργός δίνει το δικό του στίγμα. "Ο Βαγγέλης Βενιζέλος διαθέτει ένα αδιαμφισβήτητα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο", ανέφερε.


Στο υπουργείο Περιβάλλοντος


Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιό του, εκτίμησε ότι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης. Στο μέτωπο της ΔΕΗ, δήλωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνσης για την πώληση του 17% το 2012 παραμένει αμετάβλητη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και εναλλακτικές, όπως η εύρεση στρατηγικού επενδυτή ή η πώληση μεριδίων σε θυγατρικές.


Εκτίμησε ότι ο στόχος για συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις είναι φιλόδοξος, αλλά "απολύτως εφικτός".


Τέλος, σχολίασε τα περί "επιλεκτικής χρεοκοπίας", σημειώνοντας ότι αφορά στη βαθμολογία των οίκων αξιολόγησης, δεν είναι πιστωτικό γεγονός και "δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε ως χρεοκοπία".




ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: