Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Νορβηγία: Μόνος του έδρασε ο Μπρέιβικ λέει τωρα η αστυνομία


Όλα τα στοιχεία οδηγούν την αστυνομία της Νορβηγίας στο συμπέρασμα ότι ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ προφανώς έδρασε μόνος του σκοτώνοντας 76 ανθρώπους την περασμένη Παρασκευή.
Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο Μπρέιβικ για άλλους πυρήνες, πηγή που πρόσκειται στις έρευνες δήλωσε στο Ρόιτερς : "Θεωρούμε ότι ο κατηγορούμενος έχει μικρή αξιοπιστία σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο, αλλά κανένας από εμάς δεν τολμά να απορρίψει απόλυτα (το ενδεχόμενο)."



Σε αμφισβήτηση θέτει επίσης η αστυνομία τους ισχυρισμούς του Μπρέιβικ ότι ανήκει σε ένα ευρύτερο ακροδεξιό δίκτυο αντισλαμιστών "σταυροφόρων".


Ενδεικτικό του ότι η αστυνομία τείνει να απορρίψει το ενδεχόμενο ο Μπρέιβικ να ήταν μέλος ευρύτερου δικτύου, θεωρείται το γεγονός ότι χθες ήρθησαν οι έλεγχοι στα σύνορα που είχαν επιβληθεί στις 22 Ιουλίου. Συγχρόνως, η Νορβηγία δεν ζήτησε από άλλες χώρες να διενεργήσουν έρευνα ούτε αύξησε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής.


Ο Μπρέιβικ πιθανόν να καταδικαστεί σε ισόβια ποινή κάθειρξης αν κριθεί ένοχος για τα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία των νεαρών στο νησί Ουτόγια.


Ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο Μπρέιβικ έχει κοινά χαρακτηριστικά με παλαιότερους μαζικούς δολοφόνους. "Δεν έχει συμπόνοια, είναι αδιάφορος προς τους ανθρώπους που δολοφονεί, δεν έχει συνείδηση και δε νιώθει τύψεις," λέει ο Ράγκνχιλντ Μπιόρνεμπεκ, ερευνητής στην αστυνομική σχολή της Νορβηγίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: