Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ...ΜΠΑΖΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ,ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, για... τα μπάζα του μετρό.
    Όπως υποστηρίζει, στην επαρχιακή οδό Καλοχωρίου, σε αγροτεμάχια του Ελληνικού Δημοσίου περίπου 130 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκαν στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, διαπιστώθηκε ύπαρξη εκτεταμένη εναπόθεση στερεών αποβλήτων (μπάζα) χωρίς επεξεργασία, προφανώς προιόντων από οικοδομική δραστηριότητα (εκσκαφές, κατεδαφίσεις κλπ).

   "Η εναπόθεση των υλικών", τονίζει ο δήμαρχος, "δημιουργεί λόφους μπαζών μεγάλου ύψους (έως και 10 μέτρων) σε μεγάλη έκταση του αγροτεμαχίου. Παράλληλα έχουν ανοιχθεί μεγάλες δεξαμενές στο έδαφος του οικοπέδου όπου χύνονται υγρά απόβλητα (οικοδομικών εργασιών) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται καταφανώς ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής".
   Επίσης, με έγγραφο του προς τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητάει να προχωρήσουν οι προβλέπεμενες από το νόμο ενέργειες.
   Σε ανακοίνωση του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, τονίζεται ότι "στόχος είναι να σταματήσει άμεσα η συνέχιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και να υπάρξει αποκατάσταση της περιοχής στην πρότερη κατάσταση, με την απομάκρυνση των μπάζων".


ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: