Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Αθλια προβοκατσια σε μεταναστες της Υπατιας που συνελαβαν στο Ελ.Βενιζελος-Δειτε τι τους εκαναν οι μπατσοι


Να αποδείξουν ότι τα δώρα που μετέφεραν στην πατρίδα τους δεν ήταν κλεμμένα (για ορισμένα δεν υπήρξε καν καταγγελία κλοπής), κλήθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς οι τέσσερις μετανάστες της Υπατίας, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Και αυτό παρά το γεγονός ότι για κάποια από τα κατασχεθέντα -ως προϊόντα εγκλήματος- αντικείμενα δεν είχαν κατατεθεί καταγγελίες κλοπής, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις όπου το δικαστήριο δέχτηκε την... οπτική αναγνώριση λάπτοπ, χωρίς όμως να υπάρξει ταυτοποίηση μέσω συριακού αριθμού.



Το Αυτόφωρο Μονομελές έκρινε δύο από τους συλληφθέντες ένοχους αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης έξι και δέκα μηνών, αντίστοιχα, με τριετή αναστολή. Και μάλιστα, χωρίς να λάβει καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου αφού κανένας δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα.


Καθώς φαίνεται, δεν έλαβε υπόψη ούτε τις απολογίες των κατηγορουμένων ούτε και τα όσα είπαν αλληλέγγυοι στους μετανάστες, που εξετάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Οτι, δηλαδή, οι μετανάστες της Υπατίας βρίσκονται στο ειδικό καθεστώς αναβολής της απομάκρυνσής τους από την Ελλάδα και δεν θα ρίσκαραν να έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα τα οποία γνώριζαν ότι είναι κλεμμένα. Κατέθεσαν δε ότι η υπόθεση «είναι στημένη για να έρθει στην επιφάνεια η ιστορία της Υπατίας».


Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν και σε επίμαχα αντικείμενα, όπως σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που θεωρήθηκε προϊόν κλοπής επειδή τον αναγνώρισε ως δικό της μια γυναίκα, χωρίς να γίνει κάποια περαιτέρω ταυτοποίηση. Εκαναν λόγο και για λάπτοπ, το οποίο η αστυνομία χαρακτήρισε κλεμμένο, αν και... ουδέποτε καταγγέλθηκε ότι κλάπηκε.


Απολογούμενοι, οι δύο μετανάστες υποστήριξαν ότι τα αντικείμενα είτε τα είχαν αγοράσει είτε τους τα είχαν δώσει φίλοι για να τα μεταφέρουν στην πατρίδα τους. Ανάμεσα στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λάπτοπ), κινητά τηλέφωνα, ένας πλοηγός GPS, μια συσκευή παιχνιδιών Playstation, ρολόγια, ένα αυτόματο τρυπάνι και άλλα.


Αναφορικά με τους άλλους δύο κατηγορούμενους, ένας κρίθηκε αθώος, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι τα αντικείμενα που κουβαλούσε τη στιγμή της σύλληψής του δεν άνηκαν στον ίδιο. Η δίκη του τέταρτου μετανάστη αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου προκειμένου να κληθεί αστυνομικός που φέρεται ως ιδιοκτήτης λάπτοπ, αν και, σύμφωνα με την υπεράσπιση, ουδέποτε κατήγγειλε κλοπή.Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ


-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους αδίκησαν τους καημένους, 3 μήνες φυλακή με 3 χρόνια αναστολή, και τώρα ελεύθεροι για να μαζέψουν και άλλα άχρηστα γκατζετάκια για να τα πάρουν σουβενίρ στην πατρίδα τους!

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε πρέζα που δεν θα το διακινδύνευαν να κουβαλήσουν κλεμένα;αυτοί έχουν λλιγότερη νοημοσύνη και από μια σάπια μπανάνα. για να μην σχολιάσω και το γεγονός ότι οι αλληλέγγυοι-επαγγελματίες αργόσχολοι ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να τους στηρίξουν.αυτό το κόλπο με το "αθωοι είναι ότι και αν κάνουν" πρώτη φορά το βλέπω

Ανώνυμος είπε...

Κλαψομουνες........... κλαψ κλαψ

Ανώνυμος είπε...

Eγώ βλέπω πια είναι η νοημοσύνη κάποιον Ελλήνων 0 και κρίνουν και τους άλλους χωρίς να τους ξέρουν.Δεν θα κάνετε την χώρα μπουρδέλο σκατόψυχοι,σε αυτή την χώρα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη,οι αστυνομικοί δεν θα στήνουν σκηνικά και η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά το έργο της,τύποι σαν και εσας θέλουν να κάνουν την χώρα μπανανία.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έχουν κλέψει ολόκληρους προϋπολογισμούς οι βολευτές, οι μετανάστες τους φταίνε. Η κυβέρνηση έχει κόμπλεξ και διψάει για εκδίκηση. Αλλά τι περιμένεις. Επιλεκτική χρεοκοπία, επιλεκτική δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

μηπως ο Νορβηγος ειχε δικιο ???

Ανώνυμος είπε...

5:56 μμ

Μήπος είσαι ψιλοχοντρομαλάκας;

Ανώνυμος είπε...

ο Νορβηγος δεν ξερω αν εχει δικιο, αλλα σιγουρα δικιο θα εχει ο αραπης που θα σε γ**αει νυχθημερον, μεχρι να πεις "ζητω ο Κεμαλ Ατατουρκ!!!" κουραδά Ελληνα του κ*λου