Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε ξεκινήσει από τις 2 το μεσημέρι, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις ωστόσο εκκρεμούν συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ όσον αφορά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών οι «αποκαλύψεις» θα γίνουν εντός των ημερών πιθανότατα από το υπουργείο Οικονομικών.


Οι σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα έχουν γίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου. Αναφορά έγινε και στην απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, για ίδρυση Ειδικής Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ αλλά και την τεχνική βοήθεια που αρχικά θα αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά ίσως επεκταθεί σε άλλες χώρες που χρειαστούν βοήθεια.


Σχετικά με την ΕΡΤ, οι ανακοινώσεις θα γίνουν ως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό, στις οποίες θα γίνεται αναφορά και στο σύνολο των ΜΜΕ που είναι υπό την εποπτεία του.


Λίγο πριν ξεκινήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο,  για την επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης φόρων που θα περιλαμβάνει και διοικητικά μέτρα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν πρόκειται για νέους φόρους αλλά για αναδιοργάνωση του μηχανισμού.


ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: