Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΤΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΙΝΑ


Ο βιομηχανικός τομέας στη Κίνα επεκτάθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των 28 τελευαίων μηνών ακολουθώντας τις κυβερνητικές πολιτικές για την αποτροπή της υπερθέρμανσης της οικονομίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Ο δείκτης προμηθειών των μάνατζερ ΡΜΙ υποχώρησε στις 50,9 μονάδες τον Ιούνιο από 52 που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης-κλειδί δείχνει τις συνθήκες που επικρατούν στη βιομηχανία η οποία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.



Παρότι ο δείκτης διατηρήθηκε πάνω από το όριο των 50 μονάδων - υποδηλώνοντας επέκταση του τομέα - η κάμψη από τον προηγούμενο μήνα δείχνει επιβράδυνση της ανάπτυξης. Τάση που επιδιώκει το Πεκίνο, μέσω της συγκράτησης των πιστώσεων, προκειμένου να αποφύγει τη δημιουργία και το σκάσιμο κάποιας φούσκας στην αγορά περιουσιακών στοιχείων.

Τώρα, όμως, οι αναλυτές λένε πως οι κυβερνητικές πολιτικές αρχίζουν να πλήττουν την βιομηχανία γιατί συμπίπτουν χρονικά με την συγχρονισμένη οικονομική επιβράδυνση των αναπτυγμένων οικονομιών της Δύσης.

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: