Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Ραγκούσης: Πριν μιλήσουμε ξεκίνησαν οι «αποκλεισμοί» από τα ταξί


ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΊΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ


Νέα πρόσκληση σε διάλογο απέστειλε μέσω του ΚΤΕ ο Γιάννης Ραγκούσης στους ιδιοκτήτες ταξί, κατηγορώντας τους ότι ενώ είχαν συμφωνήσει για διάλογο, προσχώρησαν σε γενική συνέλευση και αποφάσισαν αποκλεισμούς λιμανιών, δρόμων και αεροδρομίων. Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ του ιδίου και του προκατόχου του, Δ. Ρέππα.


"Ο Δημήτρης είναι φίλος μου κι επειδή έχει γίνει πολύ σπέκουλα, πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: - Δεν θα υπήρχε διάταγμα Ρέππα, αλλά διάταγμα Ραγκούση. Αυτό θα έφερε για πάντα τη δική μου υπογραφή. - Όπως εκείνος δεν με πίεσε να υπογράψω το ΠΔ για τα ταξί, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να εφαρμόσει την πρότασή μου για το μισθολόγιο, ή το νεό πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. - Ο Ν. 3919 αποτελεί βασική κυβερνητική πολιτική και μας δεσμεύει όλους", τόνισε ο Γ. Ραγκούσης.


Έντονη ήταν η αντίδραση του Γ. Ραγκούση σχετικά με τη στάση που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, "στηρίζοντας την τακτική του εκβιασμού, ζητάει να μην εφαρμοστεί ένας νόμος που το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε."


Όσον αφορά στις κινητοποίησεις των ιδιοκτητών ταξί και το πλήγμα που έφεραν οι κινητοποιήσεις τους στον τουρισμό, ο υπουργός υπογράμμισε ότι: "Οι ιδιοκτήτες ταξί επιχείρησαν να πλήξουν καίρια την τουριστική οικονομία, επιχειρώντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση. Όλοι οι παράγοντες του τουρισμού μου ζητούν να μην κάνω πίσω στο άνοιγμα των ταξί. Αυτό είναι πολύ θετική εξέλιξη για τον τόπο. Στο παρελθόν η συνήθης αντίδραση ήταν παρότρυνση όσων επλήττοντω από κινητοποιήσεις για υποχώρηση της πολιτείας. "


Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γ. Ραγκούσης κατείγγειλε ότι ο πρόεδρος των οδηγών ταξί, "δέχθηκε άνανδρη επίθεση αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε μαζί μου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. Επίσης, 4 οδηγοί ταξί μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος, απολύθηκαν από τους ιδιοκτήτες της άδειας ταξί επειδή ακριβώς υποστήριξαν την απελευθέρωση του επαγγέλματος."


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: