Σάββατο, Ιουλίου 30, 2011

ΔΙΧΑΖΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Επίθεση Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία του επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων των αντικαθεστωτικών της Λιβύης, Αμπντέλ Φατάχ Γιουνίς, και δύο βοηθών του Μουχαμάντ Χαμίς και Νασίρ αλ Μαντκούρ.
Την ανακοίνωση-βόμβα, που μπορεί να προκαλέσει διχασμό στο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών, πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Αμπντούλ Μουσταφά Τζαλίλ, σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον Τζαλίλ, τον Γιουνίς και τους συνεργάτες του δολοφόνησαν πράκτορες του Καντάφι, οι οποίοι μάλιστα συνελήφθησαν.



Η πληροφορία όμως πως την προηγούμενη ημέρα ο Γιουνίς, ο Χαμίς και ο Μαντκούρ είχαν συλληφθεί έπειτα από εντολή του ίδιου του Τζαλίλ και μεταφέρονταν για ανάκριση στη Βεγγάζη, έχει προκαλέσει ερωτήματα για το ποιος τελικά ήθελε νεκρό τον Γιουνίς.

Επαφές με Καντάφι
Η σύλληψη του Αμπντέλ Φατάχ Γιουνίς, ο οποίος μέχρι να πάρει το μέρος των αντικαθεστωτικών τον Φεβρουάριο εκτελούσε χρέη υπουργού Εσωτερικών του Καντάφι, έγινε από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών και, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Γκάρντιαν, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες ότι η οικογένειά του είχε ύποπτες επαφές με το καθεστώς Καντάφι.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι πριν από την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Γιουνίς, ένοπλοι βγήκαν στους δρόμους της Βεγγάζης, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στον επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων των αντικαθεστωτικών, ενώ μετά την ανακοίνωση από τον Τζαλίλ, οι άνθρωποι της φυλής του Γιουνίς, των Ομπέιντι, άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου στο οποίο μόλις είχε πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου.

ΧΡ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: