Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2011

ΟΜΠΑΜΑ: ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ-ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

«Η όποια λύση για να αποφευχθεί η χρεωκοπία πρέπει να είναι διακομματική», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα, ζητώντας τη συμβολή των άλλων δύο παρατάξεων για να λυθεί το αδιέξοδο του δανεισμού.
Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου προκειμένου να βρεθεί μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε για μία ακόμα φορά από τις άλλες παρατάξεις να συνεργαστούν για να βρεθεί επιτέλους λύση.



"Υπάρχουν τρόποι για να βγούμε από το αδιέξοδο αλλά πρέπει να βρεθούν άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το ομοσπονδιακό κράτος δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει έγκαιρα τις υποχρεώσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση οι ΗΠΑ θα χάσουν την υψηλή τους αξιολόγηση", τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, φοβούμενος και για μία "πτώση" του δολαρίου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε ακόμα και τους πολίτες "να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στους εκπροσώπους τους στην Ουάσινγκτον, ώστε να βρεθεί το ταχύτερο λύση".

Θυμίζουμε ότι αν έως τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου δεν έχει εγκριθεί από το Κογκρέσο μια λύση για τη μείωσης του ελλείμματος-ανόδου του χρέους του δημοσίου, τότε οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να δανειστούν στις αγορές με λογικά επιτόκια.

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: