Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Την ώρα που οι συντάξεις περικόπτονται δραματικά, την ώρα που η ζωή των ηλικιωμένων στη χώρα μας οδηγείται στην εξαθλίωση, όχι μόνο με τα οικονομικά μέτρα αλλά και με την παντελή έλλειψη πρόνοιας από την πλευρά του κράτους, η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποφάσισε τη φυσική τους εξόντωση με σωματική βία, αναφέρει μεταξύ άλλων η οργάνωση «Γραμμή Ζωής».
Τη φωτογραφία ενός ηλικιωμένου ο οποίος τρέχει κρατώντας την ελληνική σημαία ενώ τα ΜΑΤ τού επιτίθενται δημοσιοποίησε το συγκεκριμένο σωματείο τηλεειδοποίησης και βοήθειας στο σπίτι. Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει μάλιστα πως «όταν στο κράτος άνδρες των ΜΑΤ, οπλισμένοι σαν αστακοί, επιτίθενται σε ηλικιωμένους έχει καταλυθεί η ηθική τάξη, έχει αποσυντεθεί ο κοινωνικός ιστός, έχει χαθεί με ευθύνη της πολιτείας κάθε έννοια σεβασμού και ασφάλειας».



Ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τη διερεύνηση του περιστατικού ξυλοδαρμού του ηλικιωμένου άνδρα από τα όργανα της τάξης και την απόδοση ευθυνών. Καλούν όλους τους ηλικιωμένους, οι οποίοι υπέστησαν απρόκλητη σωματική βία από τα αστυνομικά όργανα στο αθηναϊκό κέντρο την περασμένη εβδομάδα, να καλέσουν στο 1065 για να καταγραφεί η προσωπική τους περιπέτεια. Οι εθελοντές της οργάνωσης αναλαμβάνουν δωρεάν την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.


Γ.Δ.


ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: