Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ

Η Γερμανία δεν φαίνεται να αποκλείει πλέον καμία πρόταση για την επίλυση της κρίσης χρέους, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν σε αυτή οι ιδιώτες.
 Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, χαρακτήρισε "θεωρητικά εφικτή" την πρόταση επαναγοράς ελληνικών ομολόγων με πόρους του προσωρινού μηχανισμού στήριξης. Σχολιάζοντας την πρόταση του επικεφαλής της Commerzbank, Μάρτιν Μπλέσινγκ, περί άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ότι "είναι μία από πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες εξετάζονται".



Σημείωσε ότι «οι υπουργοί Οικονομικών είχαν μια συζήτηση χωρίς παρωπίδες», κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Eurogroup και επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σεπτέμβριο.


Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν έπειτα από στενή συνεργασία με την ΕΚΤ και χαρακτήρισε δεδομένη τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα.


Όσον αφορά στις υποβαθμίσεις υρωπαϊκών οικονομιών, προειδοποίησε τους οίκους αξιολόγησης ότι δεν θα τους επιτραπεί να επιβάλλουν "απαγόρευση σκέψης".
ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: