Τρίτη, Ιουλίου 12, 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ GOLDEN BOYS ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ!!!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΩΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΑ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Γράφει η Αναστασία Κύρκογλου

Πρωταθλητής στις ερωτήσεις ήταν ο Καρχιμάκης, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, δίνοντας μάλιστα και μαθήματα ήθους στους τότε κυβερνώντες.
Ήταν να πάρει την καρέκλα και αμέσως μετά ξέχασε τι έλεγε. Γιατί όσα έλεγε ίσχυαν για τους άλλους, όχι για τα goldenboys που διόρισε η Κυβέρνηση ΓΑΠ.
Να θυμίσουμε, γιατί πρέπει κανείς να έχει μνήμη, την ερώτηση που κατέθεσε για τις αμοιβές των πέντε ακριβοπληρωμένων «εκλεκτών» στελεχών της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. (http://www.karximakis.gr/vouli/erotiseis/erotiseis-genikes-epikrateia/898.html)
Για ρεσιτάλ σπατάλης και ασυδοσίας που προκαλεί το κοινό αίσθημα μιλούσε τότε ο Καρχιμάκης. Όχι ότι είχε άδικο. Αλλά τώρα που περισσότερα ποσά, μεγαλύτερη δαπάνη για την εταιρεία προκαλούν οι αποδοχές όχι πέντε αλλά ΕΞΙ στελεχών που διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για να αντικαταστήσουν τα πέντε στελέχη που είχε διορίσει η Ν.Δ., γιατί έχει καταπιεί τη γλώσσα του και δεν κάνει πια ερωτήσεις; Όταν μας δούλευε ψιλό γαζί ο Μιχάλης μας [scripta manent]
Ο Καρχιμάκης στην ερώτηση του τότε έγραφε:

“Συγκεκριμένα, ΜΟΝΟ οι μισθοί, χωρίς να συνυπολογίζονται τα bonus, οι αποζημιώσεις και οι λοιπές παροχές 5 υψηλόβαθμων στελεχών της Διοίκησης ετησίως ανέρχονται σε 1.080.000 ευρώ.
Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ) 300.000 ευρώ ετησίως
Σ. ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ) 210.000 ευρώ ετησίως
Τ. ΠΑΓΩΝΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ) 210.000 ευρώ ετησίως
Α. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ) 180.000 ευρώ ετησίως
Ι. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ (ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ) 180.000 ευρώ ετησίως”
Τι γίνεται όμως σήμερα;
ΜΟΝΟ οι μισθοί, χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν bonus και οι λοιπές παροχές 6 πλέον υψηλόβαθμων στελεχών της Διοίκησης ετησίως ανέρχονται σε 1.156.000 ευρώ, αντί για 1.080.000 ευρώ που στοίχιζαν επι Ν.Δ. δηλαδή όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση αλλά αντίθετα είχαμε και 7% αύξηση!!!


Ι. Κατσουρίδης (Διευθύνων Σύμβουλος) 250.000 ευρώ ετησίως
Σ. Κωνσταντάς ( Γενικός Διευθυντής) 180.000 ευρώ ετησίως
Θ. Καλογεράς ( Γενικός Διευθυντής) 210.000 ευρώ ετησίως
Ι. Βασιλάτος (Αναπλ. Γενικός Διευθυντής) 180.000 ευρώ ετησίως
Ε. Κοντοπάνου(Αναπλ. Γενικός Διευθυντής) 180.000 ευρώ ετησίως
Π. Χιωτακάκος( Αναπλ. Γενικός Διευθυντής ) 156.000 ευρώ ετησίως
Αλλά ποιο μπορεί να είναι το ήθος του πολιτικού που άδραξε την ευκαιρία να διοριστεί στο Δημόσιο. Δεν τον έφτανε η σύνταξη της Ολυμπιακής, που δεν δούλεψε ποτέ, ήθελε να πάρει άλλη μια πλήρη (ενδεχόμενα και με προσαύξηση), αφού υπολογίζει ότι θα εκλέγεται για μπόλικα χρόνια … Υπολογίζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο …

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/07/t.html

ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος άρθρο 1, παράγραφος 1, το πολίτευμα της χώρας είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Στην πραγματικότητα όμως είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Δημοκρατία, με κόμματα άνευ ιδεολογικού προσανατολισμού ή απαρχαιωμένης ιδεολογίας. Με αυτά τα δεδομένα προτείνω ένα νέο τρόπο επιλογής βουλευτών και κυβέρνησης για να γίνει το σύστημα πραγματικά Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Το σύστημα αυτό έχει ως εξής:
Θα έχουμε 13 εκλογικές περιφέρειες με σύνολο 260 βουλευτών. Η εκλογή των βουλευτών θα γίνεται με απλή αναλογική. Σε κάθε περιφέρεια θα αντιστοιχούν 20 βουλευτές. Όποιος θέλει να θέσει υποψηφιότητα θα πρέπει να δώσει παράβολο 10.000 ευρώ.
Δικαίωμα υποψηφιότητας βουλευτή θα έχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεταξύ 26 και 60 ετών, έχοντας τουλάχιστον απολυτήριο ελληνικού λυκείου, με λευκό ποινικό μητρώο, οι οποίοι είναι Ελληνες πολίτες από γονείς Έλληνες (και οι δύο), με ελληνικό διαβατήριο. Οι άνδρες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την στρατιωτική τους θητεία και οι γυναίκες να έχουν κοινωφελή εργασία σε κοινωνικά ιδρύματα του ελληνικού κράτους για χρονική διάρκεια τουλάχιστον ίση με την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας των ανδρών.
Αξιωματικοί και οπλίτες των σωμάτων ασφαλείας καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί τουλάχιστον δύο χρόνια από την υπηρεσία τους πριν θέσουν υποψηφιότητα.
Κάθε βουλευτής θα μπορεί να εκλεγεί μόνο για 2 θητείες. Η αμοιβή τους θα είναι 3000 ευρώ τον μήνα (καθαρά) καθώς και θα τους παρέχεται η δυνατότητα απεριορίστων δωρεάν μετακινήσεων για ΟΣΕ/ΚΤΕΛ/ΠΛΟΙΑ, καθώς και το δικαίωμα πρόσληψης γραμματέως με μέγιστο μηνιαίο μισθό τα 1500 ευρώ (καθαρά).
Η κυβέρνηση θα προκύπτει σύμφωνα με το παρακάτω σύστημα:
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη των 260 βουλευτών, θα γίνεται η μόρφωση της κυβέρνησης. Οποιοσδήποτε εκ των εκλεχθέντων βουλευτών θα έχει δικαίωμα να ζητήσει την επιλογή του ως πρωθυπουργός. Μετά την δήλωση της επιθυμίας του, ο κάθε υποψήφιος πρωθυπουργός, θα δηλώνει το σχήμα της δικής του κυβέρνησης, με υπουργούς και υφυπουργούς. Τα αντίστοιχα απαιτούμενα παράβολα για την δήλωση υποψηφιοτήτων θα είναι τα παρακάτω:

Παράβολο πρωθυπουργού: 100.000 ευρώ
Παράβολο υπουργού: 60.000 ευρώ
Παράβολο υφιπουργού: 30.000 ευρώ

Οι αμοιβές των παραπάνω θα ορίζονται εσωτερικά από το σώμα των βουλευτών. Τα υπουργεία θα είναι δεδομένα και δεν θα αλλάζουν κάθε μήνα. Οι γενικοί γραμματείς θα προκύπτουν μέσω εκλογής από τους υπαλλήλους του υπουργείου κάθε 5 χρόνια.
Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί θα καταθέτουν πρόγραμμα κυβέρνησης εντός 5 ημερών από την έναρξη λειτουργίας της νέας βουλής, το οποίο θα διανέμεται στους βουλευτές. Μετά το πέρας της διορίας οι βουλευτές θα ψηφίζουν το κατάλληλο πρόγραμμα με μυστική ψηφοφορία, χωρίς ομιλίες και αιτιολογήσεις. Εάν κατά την απόφαση για την εκλογή της κυβέρνησης, δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 180 βουλευτές που να στηρίζουν κάποια πρόταση, τότε καταργείται η βουλή, γίνονται νέες εκλογές και οι βουλευτές που εξελέγησαν σε αυτή τη βουλή, δεν θα έχουν δικαίωμα επανεκλογής για την νέα βουλή.

Εάν συμφωνείτε και εσείς με μια τέτοια αλλαγή του εκλογικού συστήματος, τότε προωθείστε αυτό το μήνυμα.

IΩΑΝΝΗΣ.Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΠΑΡΞΕΙ ΠΟΙΟ - ΑΝΗΘΗΚΟΣ -ΠΟΛΙ
ΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ [ ΚΑΡχηδάΚΙ ] ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΣ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟ
ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΕ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙ
ΝΕΙ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΔΕΙΟΣ ΔΕΝ - ΔΙΑΦΕΡΕΙ-
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΜΙΣΘΟΝ ΠΡΙΝ ΤΗΣ [ ΕΚΛΟΓΕΣ ] ΚΑΙ ΜΕΤΑ
ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΝ
ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ [ ΟΙΚΟΝΟΚΙΚΑ ΠΟΛΙΤΟΝ ]ΟΙ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ -ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-
ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΜΩΡΗΣΟΥΝ
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ [ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ];;;

Ανώνυμος είπε...

ρε ιωάννη βασιλείου, η ορθογραφία σου σπάει κόκκαλα....