Η DT ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΚΑΘΩΣ ΜΕ TΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣHΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...
Περικοπές μισθών για τους εργαζομένους στον ΟΤΕ προαναγγέλλει η διοίκηση του Οργανισμού και μάλιστα ανακοινώνοντας τα θετικά αποτελέσματα του β' τριμήνου του 2011, σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά κέρδη φτάνουν τα 62 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 61 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2010.
«Τα έξοδα μισθοδοσίας αυξάνονται σταθερά από χρόνο σε χρόνο, εξανεμίζοντας τα οφέλη από τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου του 2006 και των επόμενων ετών», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχ. Τσαμάζ, προσθέτοντας ότι «είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση στο θέμα γιατί αποτελεί τροχοπέδη στις μελλοντικές προοπτικές».
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Αυγούστου λήγει το τελεσίγραφο της διοίκησης του ΟΤΕ για σημαντικές περικοπές στις αμοιβές και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του β' τριμήνου δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, καθώς έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός μείωσης των εσόδων, που διαμορφώθηκε στο 7,6%, κυρίως λόγω της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και της σταθερής τηλεφωνίας στη Ρουμανία.
Στο συγκεκριμένο διάστημα σημειώθηκαν 107.000 αποσυνδέσεις γραμμών PSTN και ISDN, ενώ διαπιστώνεται αύξηση στις γραμμές ADSL από 2,3 σε 2,7 εκατ.
Το ίδιο ποσοστό (7,6%) καταγράφεται στα έξοδα, που περιλαμβάνει κονδύλια 10 εκατ. ευρώ για την εθελούσια αποχώρηση 1.984 εργαζομένων κυρίως από τις υπηρεσίες στο εξωτερικό. Από τα στοιχεία του ΟΤΕ προκύπτει ότι οι ζημιές που είχαν εμφανιστεί στο β' τρίμηνο του 2010 οφείλονται στην έκτακτη φορολόγηση και την επιβάρυνση επί των μερισμάτων που είχε επιβληθεί πέρυσι με νομοθετική ρύθμιση και έφτασε τα 116 εκατ. ευρώ.
Ο Ρενέ Ομπερμαν, πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ντόιτσε Τέλεκομ», που διαθέτει πλέον το 40% του ΟΤΕ, με χθεσινές δηλώσεις του κάνει λόγο για άσχημη εμπειρία από την επένδυση στον Οργανισμό και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, τραβώντας στην ουσία το χαλί κάτω από τα πόδια του υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος και πρωτοστατεί στο να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα. «Πρέπει να επανεξετάσουμε εάν αξίζει να κάνουμε περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία έχει στην Ελλάδα «μαζικά μειονεκτήματα», τόνισε και ο επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας του ομίλου, Τιμοτέους Χέτγκες.
Εναντίον της ΕΕΤΤ
Ο πρόεδρος της «Ντόιτσε Τέλεκομ» κατηγόρησε τις ελληνικές ρυθμιστικές αρχές για ακατανόητες αποφάσεις που παίρνουν και για εχθρικό προς τους επενδυτές κλίμα. Χαρακτηριστικά είπε ότι υπάρχουν συνεχώς δυσκολίες στην προώθηση νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά και πρόσθεσε ότι στο μέλλον οποιαδήποτε προσφορά από την Αθήνα για νέες επενδύσεις θα εξετάζεται εξονυχιστικά. «Η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει πολύ δύσκολη», συμπληρώνει ο κ. Ομπερμαν.
Η εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» σημειώνει ότι ο Ομπερμαν δεν είναι ο μοναδικός επενδυτής που διαπιστώνει προβλήματα στην Ελλάδα. Τονίζει ότι πολλές επενδύσεις από το εξωτερικό εμποδίζονται εξαιτίας της αδιαφανούς γραφειοκρατίας και των μονοπωλιακών δομών σε πολλούς τομείς στην Ελλάδα, αλλά και προβλημάτων χρηματοδότησης. «Ολα αυτά τρομάζουν τους επενδυτές», δηλώνει στην εφημερίδα ο Στέφεν Μάγερ, στέλεχος της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών.
Των ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου