Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2011

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ


Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε τις πιέσεις των αγορών σε Ιταλία και Ισπανία ο πρόεδρος της Ε.Ε., Ζοζέ Μπαρόζο, προσθέτοντας ωστόσο ότι προέχει η λήψη μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος από τις χώρες της Ε.Ε.
"Είναι βασικό να ενεργήσουμε γρήγορα εφαρμόζοντας όλα όσα αποφασίστηκαν από τους ηγέτες της ζώνης του ευρώ και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο σήμα ότι η ευρωζώνη θα επιλύσει την κρίση χρέους με μέσα που αρμόζουν στη σοβαρότητα της κατάστασης", είπε ο Μπαρόζο.



Πρόσθεσε ακόμη πως, "για την εφαρμογή ορισμένων μέτρων χρειάζεται να κινητοποιηθούν τα εθνικά κοινοβούλια (...) Πιέζω τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για να βεβαιωθώ ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν χωρίς καθυστέρηση".


Όσον αφορά στις πιέσεις των αγορών προς Ιταλία και Ισπανία, παραδέχθηκε ότι αποτελούν "πηγή ανησυχίας", τις χαρακτήρισε όμως "σαφώς αδικαιολόγητες".


Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αναταράξεις στις αγορές τονίζοντας πως "Λόγω του καλοκαιριού η αγορά είναι μικρή" και οι κινήσεις της μεγαλοποιούνται.


ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: