Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2011

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ-ΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ


ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΈΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ...ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ...
ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥ...ΤΟΣΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΦΥΣΗΝ 


Σε 1.500.000 μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ταχυδρομείται την επόμενη εβδομάδα η λυπητερή της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, με την πρώτη δόση να εξοφλείται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
Με τα ραβασάκια, που θα ταχυδρομηθούν σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση υφαρπάζει από τις τσέπες των φορολογούμενων περίπου 5,5 δισ. ευρώ



Η συνολική οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε έξι ισόποσες δόσεις, με την πρώτη τον επόμενο μήνα της βεβαίωσης. Ως εκ τούτου, οι πρώτοι 1,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν διορία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου για να εξοφλήσουν την πρώτη δόση. Σε εφάπαξ εξόφληση παρέχεται έκπτωση 5% κι εφόσον πρόκειται για ποσά κάτω των 300 ευρώ. Ο φορολογούμενος δεν χάνει το δικαίωμα των δόσεων ή της έκπτωσης αν η βεβαίωση γίνει το 2012, ενώ δεν εισπράττονται ποσά μέχρι 27 ευρώ.


Το πρώτο σημείωμα των έκτακτων εισφορών θα ακολουθήσουν τα σημειώματα για την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων (σ.σ. έχουν δυνατότητα και οι φορολογούμενοι να υποβάλουν αίτηση ένταξης μέχρι 31 Οκτωβρίου) και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τη διετία 2010-2011. Ο κύκλος των έως τώρα πληρωμών θα κλείσει με τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα, θα έρχονται και τα ειδοποιητήρια για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που λιμνάζουν επί χρόνια, καθώς και οι κατασχέσεις-πλειστηριασμοί έναντι όσων δεν ρυθμίσουν την οφειλή τους.



ΕΛ.ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: