Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2011

ΜΕ ...ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΑ ΝΟΣΗΛΙΑ ΣΤΟ ΕΣΥ - ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ..Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ


Νέο σύστημα χρέωσης των ασφαλιστικών ταμείων εφαρμόζουν από σήμερα τα νοσοκομεία. Πρόκειται για τα ενοποιημένα νοσήλια, τα οποία καλύπτουν περισσότερες από 700 θεραπευτικές κατηγορίες (DRGs). Το σύστημα επιτρέπει στις διοικήσεις των νοσοκομείων να χρεώνουν τα Ταμεία με ποσά πιο κοντά στο πραγματικό κόστος νοσηλείας των ασφαλισμένων τους.
Οπως αναφέρει η κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, η εφαρμογή του είναι "πιλοτική", με στόχο να λειτουργήσει μόνιμα στο ΕΣΥ από την 1η Οκτωβρίου. Με βάση τον πίνακα των χρεώσεων, οι υπηρεσίες των νοσοκομείων θα δίνουν εξιτήριο στο οποίο θα αναγράφουν τον κωδικό της πάθησης.



Η κωδικοποίηση της διάγνωσης θα γίνεται από τον θεράποντα ιατρό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του επιπλέον κωδικούς, ανάλογα με το αν υπήρξαν ή όχι επιπλοκές ή χρειάστηκαν περαιτέρω θεραπευτικές ενέργειες. Με το παλαιό σύστημα η χρέωση γινόταν με βάση έναν περιορισμένο πίνακα ημερήσιων νοσηλίων ανά τομέα (παθολογικό, χειρουργικό, ψυχιατρικό και ειδικές μονάδες). Τα νοσήλια διαμορφώνονταν με βάση το πόσες μέρες νοσηλεύτηκε ο ασθενής και σε ποια θέση.


Με το νέο σύστημα, οι χρεώσεις κυμαίνονται -ανάλογα με την πάθηση- από 136 ευρώ (μία συνεδρία αιμοκάθαρσης) έως 94.009 ευρώ η εμφύτευση συσκευών κοιλιακής υποβοήθησης. Τα νοσήλια είναι κλειστά και ενοποιημένα (ανά πάθηση) και αφορούν το σύνολο της νοσηλείας (με βάση τη μέση διάρκεια). Στη δεκάδα με τις πιο ακριβές χρεώσεις περιλαμβάνονται η μεταμόσχευση καρδιάς - πνευμόνων (50.379 ευρώ), η νοσηλεία νεογνών με βάρος εισαγωγής κάτω από 750 γραμμάρια (41.579 ευρώ) και η τραχειοστομία με μηχανική υποστήριξη αναπνοής περισσότερες από 95 ώρες, με καταστροφικές συνυπάρχουσες παθήσεις και επιπλοκές (39.863 ευρώ).


Πολύ υψηλές χρεώσεις προβλέπονται για την εξωσωματική συσκευή οξυγόνωσης ECMO (37.063 ευρώ), τη μηχανική υποστήριξη αναπνοής για εγκαυματίες και σοβαρά ολικού πάχους εγκαύματα (36.086 ευρώ), τη μεταμόσχευση καρδιάς (34.279 ευρώ), τη νοσηλεία νεογνών με βάρος εισαγωγής 750 έως 999 γραμμάρια (30.725 ευρώ), τη μεταμόσχευση πνευμόνων (30.015 ευρώ) και τη μεταμόσχευση ήπατος (28.907 ευρώ).


Οι λιγότερο δαπανηρές είναι η συνεδρία θεραπείας διανοητικών διαταραχών με ή χωρίς ηλεκτροσπασμοθεραπεία, ίδια μέρα (140 έως 148 ευρώ), οι μη χειρουργικές παθήσεις νωτιαίου σωλήνα, μίας ημέρας (151 ευρώ), οι κακοήθειες του δέρματος, την ίδια μέρα (161 ευρώ).





Πηγή: ethnos.gr


ΠΡΕΖΑ TV
10-8-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΚΑΛΛΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ 5 ΕΥΡΩ Η ΜΙΑ .....ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 10 ΕΥΡΩ .....ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ???? ΓΙΙΑΑΑΑ ΠΕΡΑΣΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

Εχει αποδεχτεί το πλαίσιο της συγκυριαρχίας

Τούρκος πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει ότι στις διμερείς συνομιλίες έχουν συμφωνηθεί χωρικά ύδατα - «δαντέλα», για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας

Ανεπίσημος τουρκικός χάρτης που απεικονίζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 και στα 12 ν. μίλια
Αποκαλυπτικά της βάσης πάνω στην οποία διεξάγεται η ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση, υποτίθεται για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, αλλά στην πραγματικότητα για το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων, αποτελούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπολούκμπασι. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδεχτεί, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, να μην επεκτείνει μονομερώς σε ορισμένα σημεία που ενοχλείται η Τουρκία τα χωρικά της ύδατα και να τα διατηρήσει στα 6 ν. μίλια αντί των 12 που δικαιούται, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο συγκεκριμένος διπλωμάτης, επί σειρά ετών θεωρούνταν κορυφαίος εμπειρογνώμονας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Δικαίου της Θάλασσας και σήμερα είναι στέλεχος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Στο βιβλίο του, με τίτλο «Η αποβάθρα του ΥΠΕΞ» περιγράφει και τα όσα έζησε στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές, συμμετέχοντας στους 36 πρώτους γύρους τους (σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 50).

Χτεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», με τον τίτλο «Η πρώτη υποχώρηση από τα 12 μίλια», παραθέτει αποσπάσματα από το βιβλίο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η ελληνική πλευρά είναι αυτή που έφερε για πρώτη φορά το θέμα προς συζήτηση στις διερευνητικές επαφές και δέχτηκε μόνο σε ορισμένα σημεία, που επελέγησαν από κοινού, να είναι τα χωρικά της ύδατα 12 ναυτικά μίλια, ενώ σε κάποια άλλα να παραμείνουν στα 6 ναυτικά μίλια.

Οπως αναφέρει ο πρώην Τούρκος διπλωμάτης στο βιβλίο του, οι περιοχές που συμφωνήθηκε να παραμείνουν στα 6 ναυτικά μίλια, είναι οι παρακάτω:

1. Ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

2. Η ανατολική, η νότια και η βόρεια πλευρά της Σαμοθράκης και της Λήμνου.

3. Οι βόρειες και νότιες πλευρές της Λέσβου, των Ψαρών και της Χίου.

4. Η βόρεια πλευρά της Σάμου.

5. Η βόρεια, η νότια και η δυτική πλευρά της Ικαρίας.

6. Η περιοχή με καθεστώς ανοικτής θάλασσας που επεκτείνεται ανάμεσα από την Μύκονο και την Ικαρία στη Μεσόγειο.

7. Ο δίαυλος Ρόδου - Καρπάθου, ο δίαυλος Κάσου - Κρήτης και ο δίαυλος Αντικυθήρων - Κρήτης.
Εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ντ. Μπολούκμπασι τονίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα ισχυρίζεται η Ελλάδα στις διερευνητικές συνομιλίες ότι «πάντα διατηρούμε το δικαίωμα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών μας υδάτων». Επίσης, λέει ότι, αντίθετα με αυτό που είναι γνωστό, στις συνομιλίες αυτές η Τουρκία δέχθηκε την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προφανώς με δεδομένη τη συμφωνία για ψαλίδισμα των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Να σημειωθεί πως αυτές οι διαπραγματεύσεις έγιναν επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη, δηλαδή την ευθύνη από πλευράς ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είχε ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πρόσφατα, αναφερόμενος στη συνέχιση των ελληνοτουρκικών «διερευνητικών επαφών» είχε πει ότι «ξαναπιάσαμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει», επιβεβαιώνοντας ότι οι ελληνικές υποχωρήσεις στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας είναι ένα το κρατούμενο στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται.

Ολα τα παραπάνω σημαίνουν για την Ελλάδα εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων και αποδοχή τουρκικής συγκυριαρχίας σε όλη την έκταση του Αιγαίου, μέχρι τα Αντικύθηρα και την Κρήτη.
rizospastis p3