Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2011

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Αποφασιστικότητα ζητεί από τις ευρωπαϊκές ελίτ η Πολωνία, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η «ελεγχόμενη διάλυση» της ευρωζώνης θα είναι αναπόφευκτη. Η Πολωνία προεδρεύει της Ε.Ε. έως το τέλος του έτους."Οι ευρωπαϊκές ελίτ, περιλαμβανομένων των γερμανικών, πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να διατηρηθεί το ευρώ, έστω και με αυξημένη ισοτιμία, ή όχι. Διαφορετικά πρέπει να προετοιμαστούν για μια ελεγχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, με όλες τις συνέπειες που αυτή θα έχει, ακόμη και για τη Γερμανία (...) Αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν παίζουν με τη φωτιά", δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Γκαζέτα Βιμπόρτσα".



Μίλησε για "δύο ειδών επικίνδυνους λαϊκισμούς. Εκείνον του ευρωπαϊκού νότου οποίος αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τα δικά του προβλήματα -ανέφερε ως παράδειγμα τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα- και εκείνον του βορρά που αφορά στον εγωισμό και στην έλλειψη αλληλεγγύης.


"Η επιλογή μας είναι απλή: αλληλεγγύη ή η αποσύνθεση της Ευρώπης", τόνισε.


Όσον αφορά στο ενδεχόμενο υιοθέτησης του ευρώ από την Πολωνία, ανέφερε πως "για να μπούμε στη ζώνη του ευρώ, πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι η μεταρρύθμισή της είναι αρκετά βαθιά".


ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: