Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2011

iPHONE 5 : ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΜΟΥΦΕΣ


Ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει καλά καλά το iPhone 5 από την Apple και οι ρέπλικες δίνουν και παίρνουν.
Εταιρείες με έδρα κατά κύριο λόγο την Κίνα έχουν δημιουργήσει συσκευές iPhone 5, αλλά και προγενέστερες, τις οποίες διαθέτουν ήδη προς πώληση στους ανυποψίαστους αγοραστές.
Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι πρόκειται για μια αρκετά συμφέρουσα αγορά γιατί έχει αρκετά πιο προσιτή τιμή αφού οι συσκευές-ρέπλικες ξεκινούν από 60€, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν διαθέτουν τον ίδιο όγκο εφαρμογών τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.
Ας μην αναφέρουμε επίσης<…>
την κακή σχεδίαση που έχουν ορισμένες.

Μερικές είναι τόσο κακοφτιαγμένες που μπορούν να συγκριθούν με τις απομιμήσεις αθλητικών υποδημάτων της Nike που ορισμένα κακά αντίγραφα γράφουν Mike ή ακόμη και Like!
Βεβαίως υπάρχουν και αντίγραφα τα οποία είναι σχεδόν ολόιδια με τα κανονικά iPhone και έχουν δημιουργηθεί με πολύ μεγαλύτερη προσοχή. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση αν ο χρήστης προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την κάμερα για λήψη φωτογραφιών ή βίντεο θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για iPhone 5 αλλά ούτε για iPhone -12 αφού η ποιότητα λήψης είναι απαράδεκτη.
Η παραοικονομία των iPhone μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο και οι χρήστες τείνουν να αγοράζουν όλο και περισσότερες συσκευές-αντίγραφα κυρίως λόγο της αρκετά χαμηλότερης τιμής τους σε σύγκριση με τις πραγματικές συσκευές.
Σε αυτό βέβαια φέρει αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης και η ίδια η Apple αφού διαθέτει σε υπερβολικά υψηλή τιμή τις συσκευές τις.


http://www.secnews.gr/archives/18670


ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NAI E? GIA DIABASTE, GIA DIABASTE PARAKATW...

"Ο γαλλικός οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στα ηλεκτρονικά μέσα (Cnil) αποφάσισε να ερευνήσει τη δυνατότητα του iPhone και του iPad να εντοπίζουν και να καταγράφουν την τοποθεσία όπου βρίσκονται και τις κινήσεις των χρηστών τους, όπως αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο από ερευνητές. Αυτό το σύστημα εντοπισμού έχει ήδη κοστίσει στον αμερικανικό όμιλο Apple μία συμβολική αποζημίωση που δόθηκε στη Νότια Κορέα ύψους 1.980 ευρώ. Βρετανοί ερευνητές είχαν αποκαλύψει τον Απρίλιο ότι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone και του iPad διαθέτει μία υπηρεσία η οποία επιτρέπει να φυλάσσονται σε έναν φάκελο --που δεν είναι προστατευμένος-- δεδομένα για τις μετακινήσεις των χρηστών του. "Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή την έρευνα μετά τις αποκαλύψεις των βρετανών ερευνητών", δήλωσε ο Γιαν Παντοβά, γενικός γραμματέας του Cnil. "Στείλαμε δύο επιστολές στην Apple, η οποία μας απάντησε εν μέρει. Πήραμε διευκρινίσεις, όμως δεν είναι ολοκληρωμένες, η υπόθεση ακόμη ερευνάται", πρόσθεσε. Παρόλα αυτά ο Παντοβά διαβεβαίωσε ότι "φαίνεται πως τα δεδομένα που συλλέγονται αποθηκεύονται στη συσκευή και δεν δίνονται στην Apple ή τους εμπορικούς της εταίρους". Πάντως κάποια "τεχνικά ερωτήματα" του Cnil δεν έχουν ακόμη απαντηθεί, όπως ο τρόπος με τον οποίο η Apple κρατάει ασφαλή τα δεδομένα ή το αν είναι ασφαλή όταν "συγχρονίζεται" το iPhone με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη. Αν ο Cnil καταλήξει μετά την έρευνά του ότι υπάρχουν ελλείψεις στον τομέα ασφάλειας των iPhone και του iPad θα ζητήσει από την Apple να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Σε περίπτωση που η εταιρεία αρνηθεί να συμμορφωθεί ενδέχεται να της επιβληθεί πρόστιμο."