Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2011

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ…ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ


ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ....


Με φόντο την προηγούμενη άρνηση της Ολομέλειας της Βουλής, να παραπέμψει τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη σε δικαστικό συμβούλιο για τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες στο σκάνδαλο Ζήμενς, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, για την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για την ίδια υπόθεση και πρόσωπα. 



    Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών, προκύπτει πως μονάχα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την πρόταση. 


    Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει, διατρανώνοντας πως οι πρώην υπουργοί της κατηγορούνται χωρίς στοιχεία και χωρίς να έχουν καν πεισθεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις ποινικές τους ευθύνες.


    Το ΚΚΕ προσανατολίζεται σε λευκή ψήφο, εκτιμώντας πως το σκάνδαλο αφορά και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και πως συνειδητά συσκοτίστηκε. κάλεσε δε το ΠΑΣΟΚ, εάν επιμένει να προχωρήσει μονάχο στην σύσταση της Επιτροπής. 


    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δηλώσει την εναντίωσή του στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αναγράφοντας στα ψηφοδέλτια που θα δοθούν στους βουλευτές του, τη θέση «όχι στο κουκούλωμα».


    Τέλος, ο ΛΑΟΣ, δια του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη, δήλωσε πως αποχωρεί καταγγέλλοντας τη «γελοιότητα» της διαδικασίας.


ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: