Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2011

ΠΙΘΑΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ..ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ SPREADS ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


Την πιθανότητα η Ιταλία να χρεοκοπήσει και την Ισπανία να γλιτώσει εκτιμά το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών της Βρετανίας.Το βρετανικό think tank αναφέρει ότι η Ιταλία είναι μάλλον απίθανο να αποφύγει τη χρεοκοπία εκτός και αν κάνει μεγάλο άλμα στον τομέα της ανάπτυξης
Όπως επισημαίνει ο ίδιος φορέας, σύμφωνα με το BBC, παρά το γεγονός ότι η Ιταλία έχει καταφέρει να "τρέξει" σφιχτούς προϋπολογισμούς και το ότι έχει δεσμευθεί να μειώσει το έλλειμμά της έως το 2014, η οικονομία της εξακολουθεί να χρειάζεται μια σημαντική αναπτυξιακή ώθηση.



Επίσης τονίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας ήταν της τάξεως του 0,1% και εκτιμά ότι περαιτέρω ανάπτυξη ενδεχομένως να είναι πολύ αργή.


Στην έκθεση , που δημοσίευσε  χθες, το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών, υπολογίζει ότι το χρέος της Ιταλίας θα αυξηθεί από το 128% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, στο 150% του ΑΕΠ έως το 2017, εάν οι αποδόσεις των ομολόγων εξακολουθήσουν να κινούνται σε επίπεδα άνω του 6% και αν η ανάπτυξη παραμένει στάσιμη.


"Ακόμη και το κόστος δανεισμού επιστρέψει στο 4%, ρυθμός ανάπτυξης είναι τόσο υποτονικός που πιστεύουμε ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να παραμείνει στο 123% το 2018" είπε μιλώντας στο BBC ο διευθύνων σύμβουλους του Βρετανικού think tank, Ντάγκ ΜακΓουίλιαμς.


Όσον αφορά στην Ισπανία, εκτιμάται ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα καθώς το χρέος της είναι πολύ χαμηλότερο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΜακΓουίλιαμς, ακόμη και αν επικρατήσει ένα 'κακό" σενάριο το χρέος της Ισπανίας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 75% του ΑΕΠ.


"Εάν το δούμε ρεαλιστικά η Ιταλία οδεύει προς τη χρεοκοπία, αλλά η Ισπανία φαίνεται ότι διαφεύγει τον κίνδυνο" λέει ο Ντάγκ ΜακΓουίλιαμς και προσθέτει ότι δεν αποκλείει και αυτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που υπάρξει "επιμόλυνση" της ισπανικής οικονομίας.


ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι μαλακία από τους Άγγλους θα Ακούσουμε...."' Ερώτηση.Μια χωρα που Παράγει απο αυτοκίνητα Ferrari Μέχρι Κουμπιά είναι δυνατόν να χρεοκοπήσει...???