Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ 110 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 151 ΦΟΡΕΙΣ


ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ!!!
ίστες με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα περάσουν άμεσα σε εργασιακή εφεδρεία έστειλαν περίπου 110 φορείς σε σύνολο 151 που είχαν λάβει τη σχετική εντολή από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες 110 φορείς είχαν κοινοποιήσει στην ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου τον αριθμό των εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς και τον αριθμό των υπαλλήλων που θα περάσουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των υπό συνταξιοδότηση δεν προσμετράται στο ποσοστό του 10% που μπαίνει σε εφεδρεία.



Αρκετοί από τους φορείς που απέστειλαν στοιχεία δεν αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε εφεδρεία, παρά μόνο τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων.


Από τους υπόλοιπους 40 φορείς, η πλειονότητα έχει ζητήσει παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης των στοιχείων επικαλούμενη νομικοτεχνικές δυσκολίες και ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ επικαλούμενη νομικά ζητήματα απέστειλε μια πρώτη λίστα με τον αριθμό 150 εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν και έχει ζητήσει διορία κάποιων ημερών για να στείλει τη δεύτερη λίστα με όσους θα ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία.


Η προθεσμία μπορεί να έληγε χθες, αλλά αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών άφηναν να εννοηθεί πως θα υπάρξει σιωπηρή παράταση μερικών ημερών.


Από την αρχική λίστα των 151 φορέων που έλαβαν εντολή να θέσουν τους εργαζομένους σε εφεδρεία ορισμένοι θα εξαιρεθούν, καθώς -όπως σημείωναν οι ίδιοι παράγοντες- συμπεριλήφθηκαν από λάθος, όπως το «Κέντρο Ειδικών Ατόμων Η Χαρά».


ΕΛ. ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: