Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΣΑΠ


Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, η πρωτεύουσα, μετά την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.
Τα σωματεία εργαζομένων οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τα σχέδια αλλαγών που προωθούν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών, τα νέα οργανογράμματα και τις μετατάξεις.
Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Μετρό αναφέρει:



"Αντιδρούμε στην επιχειρούμενη κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό, ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, στην καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου, στην βίαιη ανατροπή όλου του προγραμματισμού της ζωής μας, των ανειλημμένων υποχρεώσεών μας, αλλά και της ίδιας της αξιοπρέπειάς μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στις αντεργατικές πολιτικές, τις αυθαιρεσίες και τις σκοπιμότητες σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολεμική Ελλάδα. Οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις είναι μονόδρομος από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να παρεκκλίνει".
Από την πλευρά τους, τα Σωματεία Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ τονίζουν, μεταξύ άλλων:
"Διώχνουν ακόμη και εργαζόμενους οι οποίοι συνταξιοδοτούνται σε λίγους μήνες. Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων εάν προχωρήσουν οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι στους π.ΗΣΑΠ, δεν πλεονάζει ούτε ένας εργαζόμενος και υποχρεώνουν το προσωπικό να εργάζεται υπερωριακά, ακόμη και τις ημέρες που έχει ανάπαυση ή αργία, την ίδια ώρα μετατάσσουν υποχρεωτικά 168 εργαζόμενους, σε άλλους φορείς. Παρά τις συγκεκριμένες προτάσεις μας προς το Υπουργείο Υποδομών -Μεταφορών και Δικτύων στα πλαίσια των διατάξεων του ν. 3920/11 για την ΄΄αναδιάρθρωση των Αστικών Συγκοινωνιών΄΄, προκειμένου να αποφύγουμε τις υποχρεωτικές μετατάξεις με πολύ συγκεκριμένους τρόπους αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αντίθετα όπως πληροφορηθήκαμε τα ονόματα των μετατασσομένων έχουν πάρει ήδη το δρόμο προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Η επιμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών -Μεταφορών και Δικτύων στην υλοποίηση των σκοπιμοτήτων της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και ιδιαίτερα του πρ. Γεν. Γραμματέα κ.Τσιόκα, για την δίωξη του 1/3 των εργαζομένων από τους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους, δεν έχει καμία λογική εξήγηση. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι στους ΗΣΑΠ δεν πλεονάζει ούτε ένας. Αυτή είναι και διαπίστωση της Διοίκησης της νέας εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ. 
Μετά και την μονομερή καταγγελία από τη Διοίκηση της νέας Εταιρίας ΣΤΑΣΥ, όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, Διαιτητικών αποφάσεων κ.λ.π, την κατάργηση των Κανονισμών Προσωπικού και την κατάρτιση του νέου οργανογράμματος, το οποίο σύντομα θα μας οδηγήσει σε δεύτερη φάση μετατάξεων, αποφασίσαμε την κλιμάκωση του αγώνα μας το επόμενο διάστημα με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων . Καλούμε για ύστατη φορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις – λύσεις τις οποίες έχουμε και εγγράφως καταθέσει. Εξάλλου μετά την ενοποίηση των τριών εταιρειών θα έχει την ευχέρεια με ασφαλή κριτήρια, να διαπιστώσει εάν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ή όχι στη νέα Εταιρία ΣΤΑΣΥ".


Για τους χρήστες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί και όλο το Σαββατοκύριακο όχι εξαιτίας κινητοποιήσεων αλλά λόγω των συνεχιζόμενων έργων που θα προκαλέσουν και πάλι αναστολή στην κυκλοφορία των συρμών στο τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια.
ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: