Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2011

ΤΟ 3ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΗ ΔΕΘ


19:16
Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε.
19:16
Να φτιάξουμε την Ελλάδα όλοι μαζί. Να βοηθήσουμε να αλλάξουμε δομές, πρακτικές στη χώρα.
19:15
Όλα αυτά έχουν την προϋπόθεση να κλειδώσει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, που θα μεταφέρει ένα βάρος, που θα δώσει μήνυμα αξιοπιστίας στον επενδυτή και αίσθημα σιγουριάς στους Έλληνες.  

19:12
Να πάμε σε παραγωγική Ελλάδα, όχι σε ανάπτυξη με δανεικά. Να αξιοποιήσουμε τους πόρους μας και τις δυνατότητές μας. Ενέργεια, γη, ακίνητα, επιχειρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ανθρώπινο δυναμικό.
19:12
Το μήνυμα προς τους Γερμανούς και όλους είναι ότι θα τα ξεπληρώσουμε όλα.


19:10
Θέλουμε να εκπέμψουμε θετικά μηνύματα προς της αγορές. Θέλουμε να προστατεύσουμε την αξιοπιστία μας. Πρώτα από όλα εμείς δεν θέλουμε να στηριζόμαστε σε ξένη βοήθεια. Χρειαζόμαστε χρόνο. Θα ξεπεράσουμε προκαταλήψεις.


19:03
Ερώτηση για δηλώσεις Γερμανών


19:02
Θεωρώ ότι η Αραβική Ανοιξη είναι μεγάλη ευκαιρία για Δημοκρατία και για πρωτοβουλία για ειρήνη και μεταξύ Ισραηλινών – Παλαιστινίων. Πρέπει να προχωρήσουν για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Είναι και προς το συμφέρον μας. Διεκδικούμε όλα τα δικαιώματά μας, όπως με την υφαλοκρηπίδα και το θέμα ΑΟΖ είναι θέμα δικαιώματος, αλλά και συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες. Δεν είναι καθόλου ευχάριστη η απειλή βίας και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η νηφαλιότητα. Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα δεν επιθυμεί να υπάρξει απειλή βίας, καθώς η Κύπρος έχει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τους πόρους της.
18:59
Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την απειλή βίας απέναντι στην Κύπρο και την ελληνική ΑΟΖ


18:58
Στο εθνικό φορολογικό σύστημα θα δούμε και τα βασικά θέματα της φορολογικής διοίκησης για την ανόρθωση της οικονομίας και του κράτους.


18:57
Παρέμβαση Βενιζέλου: Κάθε μέρα γίνονται έλεγχοι, με στόχο την είσπραξη των εσόδων κι όχι μόνο οι βεβαίωση. Αυτό φάνηκε και από τη λίστα των 6.000 μεγαλοφειλετών. Πολλά είναι βεβαιωμένα, αλλά δεν μπορούν να εισπραχθούν. Κινητοποιούμε δικηγόρους και λογιστές για τους μεγάλους οφειλέτες από παρελθόντα έτη.


18:54
Μακάρι να είχαμε μια καλή δημόσια διοίκηση γιατί θα ήταν μοχλός ανάπτυξης. Κάνω έκκληση στη δημόσια διοίκηση. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα που έχουμε στην εφαρμογή πολλών πραγμάτων κι όχι μόνο στις εφορίες. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Έως ότου γίνουν αυτές οι αλλαγές, ναι, θα κάνουμε by pass . Όπως με ορκωτούς λογιστές, όπως θα γίνει για το κυνήγι των μεγαλοφειλετών.
18:52
Για τις εφορίες που δεν συγκεντρώνουν έσοδα
18:51
Δεν έχουν καμιά σοβαρότητα αυτά τα σενάρια. Το να φύγει μια χώρα από την Ευρωζώνη, θα δημιουργήσει ντόμινο και ίσως αποτελέσει την αρχή της καταστροφής της Ευρωζώνης. Η χώρα σηκώνει το βάρος και για την Ευρωζώνη.
18:50
Για τα σενάρια περί εξόδου από την Ευρωζώνη
18:50
Αμεσα η δικαιοσύνη να δώσει απάντηση για συνομοσιολογικά σενάρια, όπως αυτό που αναφέρατε με τα CDS. Εγώ δεν ήξερα τι είναι αυτά. Μην αναπαράγετε αυτές τις φημολογίες.
18:49
Για την υπόθεση με τα CDS


18:47
Προτρέχετε για τις εκλογές. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και όπως έχω ξαναπεί με ενδιαφέρει μόνο το καλό της χώρας.


18:47
Στο τέλος της μάχης θα ηγηθείτε εσείς του ΠΑΣΟΚ;


ΠΡΕΖΑ TV
11-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: