Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΕ 3 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΒΑΡΕΛΟΣΚΥΛΑ»


Ικανοποίηση στην κοινωνία της Ικαρίας προκάλεσε η απόφαση δικαστηρίου στον Αγιο Κήρυκο, με την οποία επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε τρεις κτηνοτρόφους, οι οποίοι κατά το κατηγορητήριο διατηρούσαν «βαρελόσκυλα» για φύλαξη των αγριοκάτσικων που διαθέτουν στο νησί.Πρόκειται για μια πρακτική που έχει καταγγελθεί στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, σύμφωνα με την οποία κτηνοτρόφοι κρατούν σε βαρέλια δεμένα, πεινασμένα και διψασμένα τα σκυλιά, για να φυλάνε τα κοπάδια να περάσουν από το ένα σημείο στο άλλο του νησιού.



Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες κατοίκων, τον Μάρτιο του 2010. Εξετάστηκε από το πρωτοδικείο του Αγίου Κηρύκου, το οποίο όμως λόγω αμφιβολιών απάλλαξε τον Σύλλογο των Κτηνοτρόφων Ικαρίας.


Η υπόθεση όμως δεν έκλεισε εδώ, καθώς επώνυμες και έγγραφες καταγγελίες έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Σάμου, ο οποίος σε συνεργασία με την Αστυνομία εντόπισε τους τρεις αναφερθέντες κτηνοτρόφους, εναντίον των οποίων απήγγειλε κατηγορίες.


Το GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον οργανισμό Dogs Trust (που εδρεύει στην Αγγλία) σε μια κοινή εκστρατεία για να σταματήσει η απάνθρωπη τακτική της χρήσης σκυλιών για να παρεμποδίζουν τη μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή των κατσικιών και προβάτων στην Ικαρία.


Το GAWF, ο Δήμος Ικαρίας, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων και η Κτηνιατρική Υπηρεσία είχαν συναποφασίσει, στα σημεία όπου υπάρχουν και χρειάζονται σήμερα σκύλοι για φύλαξη, να μπουν ειδικές σχάρες στον δρόμο όπου θα αντικαταστήσουν τα σκυλιά. Δυστυχώς, εδώ και δύο μήνες περιμένουν τις προσφορές τιμών για τις σχάρες. Τα έξοδα σε μεγάλο ποσοστό θα καλυφθούν από την Dogs Trust.


Ν. ΒΑΛΕΟΝΤΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τους κάνουν το ίδιο και σε αυτούς να δουν τη γλύκα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.Τί έξι μήνες και πίπες. Θα το εξαγοράσουν. Πρέπει να τους κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο...να μάθουν ποιός είναι το ζώο...